Dagens utmaning: Hur många T ser du i bilden?

Då och då måste man få ta en paus från måsten, rutiner och åtaganden i livet. Det kan bidra till att man rensar hjärnan – och sedan kommer mer förberedd inför andra utmaningar som väntar i ens vardag.

Hjärngymnastik i form av korsord, gåtor, sudoku och andra varianter av kluringar får oss att gnugga geniknölarna på ett sätt som bjuder på en lite annorlunda stimulans än när man sitter och jobbar vid en dator eller fixar på huset.

Jag fullkomligt älskar att testa mig själv på olika sätt. Det bästa är ju att det är både roligt och nyttigt!

När jag och mina vänner ses för en fika eller liknande så har vi som tradition att alltid testa varandra genom att ta med varsin kluring, utmaning, gåta eller så. När man lyckats reda ut vem som är rappast i hjärnan den dagen kan man ta sig vidare till skvaller och annat!

Just den här utmaningen hade min väninna med när vi sågs i förrgår. Den är faktiskt inte så enkel som man kan tro vid första anblick. Varken jag eller de två andra som gav sig på den fick helt rätt på första försöket.

Hur många T hittar du?

Tydligen är det inget konstigt med det – de allra flesta svarar fel om man håller sig till 10 sekunder, som är tidsgränsen för den här kluringen!

Nu ska vi se hur det går för dig!

Det är en bild med gul bakgrund som är fylld med massor av 7:or. Men på ett antal ställen döljer det sig också några T. I och med att siffran och bokstaven är så pass lika varandra så kan det här förbluffa ens ögon.

Frågan är nu hur många T som du ser i bilden?!

Visst är det lite lurigt att kolla på den här bilden?

Att leta fram ett antal T är svårare än man tror. Så kände i alla fall jag.

Fick du rätt?

Kom nu ihåg hur många bokstäver du hittade i bilden!

Jag kan redan avslöja att det är fler än 5 stycken T i bilden. Faktiskt ett antal fler!

Okej, känner du dig redo för att se svaret? Nedanför bilden kan du se om du fick rätt!

Då är det dags att redovisa svaret! I bilden är alla T markerade i vitt!

Rätt svar är det finns 9 stycken T i bilden!

Hittade du fler än 5 stycken T? Då tycker jag att du gjort ett bra jobb! Dela då vidare den här roliga utmaningen till dina vänner!