Dagens utmaning: Vilken katt sticker ut?

Dagens utmaning: Vilken katt sticker ut?

Jag har på senare tid börjat sitta allt mer med så kallade tankenötter, korsord, diverse utmaningar och sådant som verkligen får hjärnan att jobba på helvarv.

En ganska bra vana egentligen. Jag inbillar mig att det håller ens sinne fräscht och att sådant där blir extra viktigt i en tid där tekniken hjälper oss med så gott som allt.

Det kan handla om ganska så simpla grejer och behöver absolut inte vara komplicerat. Det viktiga är att man får gnugga geniknölarna en liten stund och det skadar givetvis aldrig att få reta sin inre tävlingsinstinkt!

Ja, för den här lilla kluringen (nedan) är i all sin enkelhet ett perfekt exempel på sådant där som kan ge oss en välbehövlig paus på arbetet eller i TV-soffan.

Bild: Pexels

Att bara stirra in i en skärm hela dagen kan faktiskt vara rätt ansträngande – och då kan man behöva få stimulera sin hjärna på ett annat sätt en stund.

Att ta sig an optiska illusioner, bildgåtor eller häftiga synvillor kräver att det som finns innanför ens pannben samarbetar på bästa sätt med ögonen. Flera sinnen behöver ofta arbeta i symbios för att en lösning ska ligga nära till hands.

Du har 10 sekunder på dig

Enligt kända Youtube-kanalen EG Mines klarar faktiskt inte de flesta av att lösa den här kluringen inom 10 sekunder. Jag lyckades precis – men det är inte så enkelt som man kanske kan tro vid första anblick.

Det är 3 tecknade katter i bilden. Din uppgift är nu att se vilken som sticker ut från de två andra. Det finns en specifik detalj som är viktig att hitta för att kunna lösa bildgåtan.

Du har 10 sekunder på dig – kan du se vilken katt som sticker ut?

Lyckas du se vad som får en av katterna att sticka ut från de andra? Det är som sagt en specifik detalj – och hittar du den så har du sannolikt svaret!

De flesta klarar det alltså inte inom 10 sekunder, men lyckas du så ska du vara nöjd!

Nedan redovisar vi svaret!

Rätt svar är att katt C sticker ut! Varför? Jo, den har inga ögonbryn, vilket både katt A och B har.

Var inte blyg nu, tryck på dela-knappen om du hade rätt, så kan du skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!