De allra flesta ser en svart kråka i bilden, men kan du se vad det egentligen är?

Synvillor och optiska illusioner kan vara otroligt fascinerande – och verkligen spela oss spratt.

En sådan som florerade på nätet för ett tag sedan var absolut inget undantag. Bilden som fick tusentals människor att slita sitt hår föreställer en svart kråka – tror i alla fall så gott som alla.

Fast om man studerar fotografiet noggrant så inser man dock att det faktiskt är något annat. Illusionen, som skapades av en ren slump, är en riktig kluring får både ögon och hjärna!

Det började med att bilden lades ut på den amerikanska sajten Reddit – och sedan spreds den vidare till andra plattformar på nätet. Det var då som illusionen tog ordentlig fart och väckte stort intresse. Många människor hade aldrig sett något liknande.

Kan du se vad det är?

Fotot föreställer en svart kråka – tror de allra flesta. Det är dock fel – men kan du lista ut vad det egentligen är på bilden?

Robert Maguire, som la ut synvillan på Twitter, skriver: ”Den här bilden på en kråka är fascinerande eftersom … det egentligen är en katt”.

Och visst har han rätt!

Vid första anblick ser det onekligen ut som en svart kråka från sidan som kollar in i kameran, men tittar man lite mer noggrant ser man nog snart att Robert är något på spåren.

I själva verket är det en svart katt som vrider sin nacke bakåt och tittar in i kameran. Missens andra öga är lite svårt att se, men det är faktiskt där!

Hur många ben har elefanten?

Den här fantastiska synvillan är dock bara en av många som synts till på nätet under de senaste åren. En annan klassiker är den tecknade elefanten – och här handlar det om att lista ut hur många ben bjässen har.

Somliga menar att 6 är rätt svar, andra hävdar att endast 1 ben är intakt, vissa landar någonstans däremellan. Åsikterna går helt enkelt isär, men hur många ben tycker du det ser ut som att elefanten har?

Bild: Reddit

Sådant här är verkligen fascinerande och ”kråkan” lyckades verkligen lura mig. Tryck nu på dela-knappen för att sprida den här otroliga synvillan till dina vänner!