De flesta svenskarna svarar fel: Hur många D döljer sig i denna bilden?

I en tid där datorer och teknik sköter det mesta för oss så tror jag att vårt behov av klassisk hjärngympa är större än någonsin tidigare. Snart behöver vi ju inte ens köra bil själva, utan även det ska skötas av en form av robot.

En rätt fascinerande utveckling, men för oss som växte upp med att man fick göra det mesta på egen hand så blir det ju en viss omställning. Bara det här att man kan betala med mobiltelefonen tycker jag är otroligt! Det är dock en total självklarhet för alla ungdomar.

För att hålla igång hjärncellerna brukar jag dagligen försöka sitta en stund med korsord, eller annat knep och knåp. Jag tycker verkligen att det gör nytta. Man känner sig ofta lite fräschare i knoppen när man fått fundera på annat än jobb och vardagsbekymmer en stund.

Jag försöker få mina barn att göra samma sak, men de föredrar att sitta med sina mobiltelfoner.

10 sekunder på dig

På senare tid har jag börjat gilla kluringar där samarbetet mellan hjärnan och ögonen sätts på prov. En del optiska illusioner kan verkligen vara fascinerande och häftiga. Den här utmaningen (nedan) är av det lite enklare slaget!

Tydligen är det dock så att de flesta får fel på första försöket. Frågan är om du lyckas! Uppgiften är att lista ut hur många D som finns i bilden som annars kryllar av massa O. De två bokstävernas liknande form är vad som gör det lite klurigt för ögonen!

För att göra det hela lite extra knepigt så har du dock bara 10 sekunder på dig! Hur många D ser du?

Så, håll nu koll på hur många D du hittade på dina 10 sekunder.

Nedan redovisar vi det korrekta svaret!

Rätt svar är alltså att det finns 10 stycken D i bilden!

De flesta sätter inte rätt svar på första försöket, så hittade du i alla fal 5 eller fler tycker jag du ska vara nöjd!

Var inte blyg nu, DELA vidare om du hittade minst 5 stycken D. Då kan du dessutom skicka vidare en kul utmaning till dina vänner!

 

Läs mer om...