De flesta svenskarna svarar fel på första försöket: Hur många ansikten döljer sig bland blommorna?

Något som jag aldrig kan få nog av är optiska illusioner. De kan verkligen sätta igång en hjärna och få den att arbeta på helvarv? ”Vad tusan är det egentligen som jag ser här?”, är en tanke som gärna slår en – och för att reda ut vad det är som man har framför sig krävs både koncentration och kämparglöd.

Genom åren har jag stött på massvis av sådana här. Vissa har givetvis varit mer fascinerande än andra, men att dagligen försöka sätta sig ner med den här typen av knep och knåp tror jag faktiskt är bra för oss. Att låta geniknölarna jobba en stund skadar ju aldrig!

Den här illusionen (nedan) tycker i alla fall jag är otroligt häftig och det tog lite tid innan jag lyckades lösa den!

 

Det var på sidan Playbuzz som den här målningen av växt publicerades första gången. Den är dels väldigt fin, dels riktigt klurig. För vid första anblick kan det se ut som en helt vanlig teckning, men den gömmer något som snart ska få din hjärna att arbeta på högvarv.

Hur många ansikten?

I målningen döljer sig nämligen ett antal ansikten. Vissa är relativt enkla att hitta, andra är svårare. Att hitta alla är därför riktigt knepigt, men tydligen så är det långt ifrån alla som sätter rätt svar på första försöket.

Frågan är om du lyckas? Hur många ansikten hittar du i bilden?

Nu blir det intressant att se hur bra koll du har!

Det är som sagt inte många som hittar alla ansikten på första försöket.

Men nu redovisar vi svaret här nedanför!

Kom nu ihåg hur många du hittade, så att du kan jämföra ditt resultat med facit!

Rätt svar är alltså att det döljer sig 6 ansikten bland blommorna!

Jag hittade 3, men känner mig ändå nästan nöjd med det!

Tryck nu på dela-knappen om du hittade 3 ansikten eller fler, så kan du passa på att bjuda dina vänner på lite extra hjärngympa i dag!