De flesta svenskarna svarar fel på första försöket: Hur många M döljer sig i bilden?

Det är många som har stillasittande arbeten då man från morgon till kväll antingen är fast i mötesrum eller bakom ett stort skrivbord. När man väl har ledigt är det sedan lätt att hamna på den bekväma soffan.

En del av oss rör på sig lite för lite, helt enkelt – men ett problem som säkert är minst lika stort är att vi numera, i många fall, låtit tekniken ta över vår vardag. Snart behöver vi väl knappt tänka själva, utan datorer och mobiler gör det mesta av arbetet för oss.

Därför kan det nog vara bra att ta en paus från TV-tittandet eller jobbet en kort stund, få nollställa hjärnan och bjudas på en lite ovan form av stimulans.

Den här luriga utmaningen (nedan) bjuder på exakt det. Den går snabbt att göra, är oerhört enkel i sin utformning, men det får en att haja till och verkligen fokusera för en stund!

Under senaste tiden har den här typen av ganska simpla utmaningar blivit betydligt vanligare och jag tror helt klart att det är en god trend som vi ska försöka värna om. Den för inget direkt dåligt med sig. Snarare bara positiva bitar!

De flesta klarar det inte

Att gnugga geniknölarna en stund behöver vi alla!

Själva testet går då ut på att du ska få titta på en bild med en himla massa W. Det är dock så att det mitt i bokstavshavet döljer sig ett antal M. Frågan är hur många!

Det tror jag faktiskt att du tids nog kan lista ut, men det är allt en liten utmaning för ens ögon. Kruxet, som gör det hela lite svårare, är att du bara har 10 sekunder på dig. Det tillägget gör tydligen att majoriteten misslyckas med det här testet på första försöket.

Men vi önskar dig lycka till! Hur många M hittar du i bilden?!

Nu ska det bli riktigt spännande att se om du fick rätt! Det är som sagt så att de flesta misslyckas på första försöket om man håller sig till maximalt 10 sekunder – och det är ju själva tanken.

Svaren i vitt

En stor del av utmaningen är att kunna täcka av en för ögonen rätt stor och detaljrik yta på relativt kort tid – och det är det inte alla som klarar av. Jag gjorde det till exempel inte bra nog för att få helt rätt på den här utmaningen!

Men nu är det dags att redovisa svaret! Alla M är markerade i vitt här nedan!

Rätt svar är alltså att det finns hela 10 stycken M i bilden – en bokstav på varje rad!

Tryck nu på dela-knappen om du hittade minst 5 stycken M! Då har du gjort ett bra jobb! Eller dela vidare för att bjuda dina vänner på en lite rolig utmaning i dag!