De flesta svenskarna svarar fel på första försöket: Hur många Q döljer sig i bilden?

Det har under den senaste tiden blivit en relativt stor trend på nätet med synvillor och optiska illusioner av olika dess slag. Vi människor tycker tydligen om att testa våra förmågor, sinnen och begränsningar.

Det är ju dessutom alltid roligt och spännande att jämföra sig med andra på flera sätt!

Genom åren har vi därför fått se massvis av fascinerande synvillor och optiska illusioner. De kan ta sig i olika former och uttryck, men gemensamt för nästan samtliga utmaningar är att de brukar gå att lösa först efter ihärdiga och ambitiösa försök.

Den senaste varianten som jag stött på är den här (nedan). Den är väldigt simpel i sitt utförande, men tydligen är det så att majoriteten svarar fel på första försöket. Det handlar om att på kort tid urskilja bokstäver som är ganska lika varandra.

Jag ska erkänna att jag inte var noggrann nog och därför kom med fel lösning, men är man helt skärpt och fokuserad så tror jag nog att du kan lösa den relativt snabbt.

Kruxet är att du bara har 10 sekunder på dig att komma med ett svar.

Hitta bokstaven Q

Nedan kommer du se en bild med massvis av ”O”. I bilden döljer sig dock ett antal ”Q”. Den stora frågan är hur många av bokstaven ”Q” som finns i bilden? Du har 10 sekunder på dig!

Har du bestämt dig för ett svar? Bra, då ska vi se om du fått rätt. Kom ihåg att de flesta alltså har fel på första försöket, så detta kanske är svårare än man tror.

Nedan har du den korrekta lösningen. Alla ”Q” är nu markerade gula.

Rätt svar är alltså att det finns 6 stycken Q som döljer sig i bilden!

Tryck nu på dela-knappen om du svarade rätt, eller om du bara vill utmana dina vänner!