Det finns en vacker leopard någonstans i den här bilden – men den är nästan omöjlig att hitta: Lyckas du?

Det är alltid spännande och kul att utmana sig själv. Det kan man givetvis göra på många olika sätt – allt från att hoppa bungyjump till att testa nya matrecept eller ge sig på en kluring för att gnugga geniknölarna.

Jag ska nu låta er testa det sistnämnda – för senaste dagarna har en bild florerat på nätet som gör folk nära på galna. Det handlar om att hitta en leopard i ett foto som lades upp på Twitter i förra veckan.

Många tror först att det är ett skämt – just för att den stora katten kamouflerar sig så väl att den är nära på omöjlig att hitta.

Ja, den här bilden, som enligt Ladbible lades upp av en Twitter-användare, har nu skapat massvis debatter på nätet. En del menar att bildkvaliteten är för dålig för att det ska vara möjligt att hitta djuret, andra hävdar att de klarade det på en gång och vissa står någonstans mitt emellan.

”Jag blir galen”

Personen som var först med att publicera fotot har skrivit att hon fick den skickad till sig av en kompis – och först trodde att det var på skoj. Den stora katten gick ju inte att se.

”Jag var övertygad om att det var ett skämt … tills jag upptäckte leoparden. Kan ni hitta den?”, skriver hon, enligt Ladbible.

Bild: Facebook/i SEENT it

Reaktionerna blev sedan massiva.

”Någon, snälla, skicka svaret till mig. Jag blir galen och jag fortsätter att titta på det här”, menar en följare.

”Tog mig för lång tid – ungefär 5 minuter. Väl gömd … mer sådant här”, tycker en annan.

Ser du leoparden?

Ska vi vara ärliga, så tror jag att typ 1% hade klarat av det här utan hjälp. För ja, så väl gömd och kamouflerad är faktiskt leoparden.

Blir det lättare så här?

Bild: Facebook/i SEENT it

Eller så här?

Bild: Facebook/i SEENT it

Nu ser du leoparden, va?

Titta i bildens mitt här nedanför. Även om kvaliteten är ganska dålig, så tror jag du ska se djuret – i alla fall om du kollar ett tag!

Bild: Facebook/i SEENT it

Nu zoomar vi in maximalt!

Bild: Facebook/i SEENT it

Ser du leoparden nu? Tryck då på dela-knappen, så kan du bjuda dina vänner på en kul utmaning i dag!