En naken kvinna döljer sig i vackra höstbilen – men kan du hitta henne?

Vår hjärna litar starkt på det vi ser, och tolkar ögats intryck otroligt snabbt. Ibland så snabbt att vi knappt förstår det själva.

Vad händer då när ögat uppfattar något som kanske inte är exakt vad det först verkar vara? Då blir man förvirrad, och kanske är det därför som optiska illusioner fascinerat oss människor genom alla tider.

Optiska illusioner, eller synvillor som de också kallas, sätter verkligen våra sinnen på prov. De visar något som vid en första anblick är en helt vanlig bild, men ju mer man tittar desto fler detaljer uppfattar man.

Här nedan visar vi prov på några optiska illusioner som är skapade med kroppsmålning – hur många rätt får du?

De bästa illusionerna tycker jag personligen är sådana som skapats i verkligheten och genom riktiga bilder. När jag första gången såg tyske Jörg Düsterwalds arbete blev jag faktiskt helt tagen.

Makalös konst

Jörg Düsterwald jobbar som kroppsmålare och med hjälp av skickliga fotografer försöker de förena den mänskliga kroppen med naturen.

Men kan man verkligen få människan och naturen att sömlöst ”gå in i” varandra? Svaret är ett rungande ja – och resultaten är helt makalösa!

Många av Jörgs otroliga illusioner har spridits som löpeld på nätet – troligen för att endast en bråkdel lyckas hitta människan i de här vackra naturbilderna.

Hitta den nakna kvinnan

Nu ska vi testa hur vass din falkblick är. Här nedan följer ett fotografi där det döljer sig en naken kvinna någonstans i bilden – lyckas du hitta henne?

Här är bilden.

Kan du hitta kvinnan? Om inte så avslöjar vi svaret här nedanför.

Här gömmer hon sig

Om du inte lyckades hitta den nakna kvinnan så kommer här en inzoomad bild som avslöjar var hon gömmer sig.

Där står hon, längs ett träd!

Hittade du henne? Då kan du ge dig själv en välförtjänt klapp på axeln, snyggt jobbat!

Utmana nu dina vänner genom att trycka på DELA-knappen!