Endast 1 av 10 löser luriga mattegåtan: Lyckas du hitta viktiga detaljen och få fram rätt svar?

Det skadar verkligen aldrig med lite hjärngympa – och det är dessutom roligt att utmana sig själv med olika typer av test.

När man sedan jämför sina resultat med andra kan man ju då få en bild av hur smart man egentligen är.

Den kluriga mattegåtan här nedan har nu fått tusentals på nätet att slita sitt hår!

Jag minns väl från skoltiden när det var matematik. Ofta avslutade vi med att göra en sådan där klassisk mattegåta tillsammans. Det var alltid något annat än att räkna vanligt plus och minus – och blev som en liten höjdpunkt under skoldagen. Eller i alla fall just den lektionen.

Det handlade ofta om att tänka på ett lite annat sätt, hitta dolda små detaljer och det gällde verkligen att få igång hjärnan för att lösa dem. Redan då tycker jag att det här var både roligt och intressant.

Jag minns en som handlade om vilken behållare som skulle fyllas först med vatten då en kran stod och läckte. Det fanns 7-8 alternativ, men trots att vi satt i säkert 15 minuter så hittade vi inte rätt lösning. Kanske ett underbetyg till ens intelligens på den tiden, men min poäng är att sådant här verkligen kan trollbinda.

En viktig detalj

Även om det efteråt kan infinna sig en viss besvikelse så kan det vara fascinerande att man trots en sådan ansträngning ändå är en bit i från den korrekta lösningen. Men det känns ändå som att det hör till – det ska inte vara lätt att lösa sådant här.

Att utmana sig själv och att se var ens gränser går har länge varit något som människan tyckt om. Kanske är det tävlingsinstinkt, men ofta involverar ju problemlösning att jämföra sitt resultat med andra.

Den här mattegåtan (nedan) har fått tusentals på nätet att grubbla både länge och väl! Frågan är om du kan lista ut vilket tal som ska stå i stället för frågetecknet för att talföljden ska bli komplett!

Bara 1 av 10 klarar det på första försöket!

Lyckas du lista ut vilket tal som ska stå i stället för frågetecknet för att talföljden ska bli komplett?

Svaret kommer under bilden nedan!

Rätt svar är: 87. Man kommer fram till det genom att vända bilden upp-och-ner! Det är en detalj som de allra flesta missar!

Tryck in 87 i stället för frågetecknet i bilden ovan, så blir talföljden helt logisk!

Snåla inte nu, bjud dina vänner på lite hjärngympa genom att trycka på DELA-knappen här nedan!