Endast 1 av 10 svenskar får rätt på första försöket: Hur många ansikten döljer sig i bilden?

Något som under årtusenden har fascinerat människan är synvillor och optiska illusioner. Dock i olika olika former – i dag ligger datorer och teknik bakom de flesta sådana här skapelserna. Förr var det nog mer slumpen och naturens krafter.

Det är oavsett väldigt spännande att titta noga på en bild av ett specifikt motiv och veta att det döljer sig något mer, eller annat, utöver det givna eller självklara.

Under den senaste tiden har den här typen av kluringar dessutom fått lite av en nytändning på nätet. Man ser dem dyka upp lite här och var – och folk är flitiga på att sprida utmaningarna vidare för att utmana sina vänner.

Det här testen kan verkligen handla om allt från att försöka se hur många tigrar som ryms i en bild till att hitta ett specifikt ord i ett virrvarr av bokstäver. Ja, det finns helt enkelt en himla massa olika varianter som på olika sätt sätter vår hjärna, eller syn, på prov.

Även en del konstverk innehåller faktiskt mer än det man ser vid första anblick. Nedan ser du bilden av en tavla – men jag kan faktiskt nästan garantera att du inte lyckas lista ut hur många olika ansikten som finns med i bilden.

Den absoluta majoriteten gör det nämligen inte, utan tydligen är det så att bara 1 av 10 personer får helt rätt direkt. Hur man kommit fram till det vet jag inte, men flera stora sajter uppger samma siffra.

Men hur många ansikten lyckas du hitta i bilden?

Det gäller att ha tålamod här, så orka nu leta både 1, 2 och 3 gånger. Antalet dolda ansikten är högre än vad jag först trodde. När jag letade lite snabbt första gången fick jag det till 4 ansikten, men jag hittade då inte ens hälften.

Men se nu till att du bestämt dig för vad du vill svara.

Så! Är du redo för att få reda på vad svaret verkligen är?

Det är hela 9 ansikten i bilden!

Otroligt, eller hur? Nedan kommer lösningen!

Berätta nu gärna i kommentarsfältet hur många ansikten du lyckades hitta, eller tryck på dela-knappen för att bjuda dina vänner på en kul utmaning!