Endast 1 av 3 svenskar lyckas lösa det här problemet: Har du vad som krävs?

Logiska problem och så kallade tankenötter kan verkligen få en att bli tokig. Ibland är de ruskigt svåra och man kan enkelt köra fast, men det händer även att man direkt ser den simpla lösningen på vissa problem.

Jag minns mycket väl från skoltiden när man fastnade framför mattetal. Ofta hjälpte det att släppa kluringen helt i någon minut för att sedan återgå till lösandet. Att sitta och stånga sig blodig är många gånger mest kontraproduktivt.

 

Den här kluringen (nedan) testade min kollega mig på tidigare i dag. Jag ska erkänna att jag fick tänka både länge och väl innan jag kom på rätt svar. I synnerhet eftersom jag redan innan jag såg uppgiften fick veta att svaret inte är 6.

Det vore ju annars det logiska när de andra rutorna innehåller talen 1, 2, 3, 4 och 5.

Nu när jag vet vad som är rätt så förefaller det hela väldigt logiskt. Man känner sig nästan lite dum för att man inte satte svaret direkt, men det ska sägas att bara 1 av 3 svenskar sätter det här på en gång!

Frågan är om du klarar det? Vad ska stå i den tomma rutan?

Tänk nu efter en stund! Svaret kommer längre ner, men fuska nu inte. Det ska inte vara helt enkelt. Om du tror dig veta svaret ska du givetvis kolla om det stämmer, men ge inte upp om det känns lite motigt!

Många blir som stora frågetecken när de ställs inför den här kluringen, men under bilden nedan så redovisar vi rätt svar kring vad som ska stå i den tomma rutan!

Här kommer svaret!

I dag har en bit över 6 miljoner svenskar körkort, vilket är knappt två tredjedelar av befolkningen. För de som regelbundet kör bil så blir ju den här kluringen betydligt enklare. Men tydligen är det alltså så att bara 1 av 3 får rätt! Så klarade du det ska du känna dig stolt!

Tryck gärna på dela-knappen om du fick rätt, eller skicka vidare kluringen för att få reda på om dina vänner är lika listiga som du!