Endast 1 av 5 får rätt på kluriga gåtan: Vad är det som alltid krymper i badet?

Gåtor och små utmaningar har alltid kunnat fascinera och trollbinda människan. Det kan handla om allt från optiska illusioner till olika problemlösningar, men de flesta av oss tycker det är riktigt roligt att utmana oss själva.

Den här lilla kluringen får nu tusentals på nätet att klia sig i huvudet!

Jag minns mycket väl från skolan när det var mattelektion. Ofta avslutade vi timmarna med att göra en kluring ihop, hela klassen. Det var alltid nått annat än att räkna addition, subtraktion och sådant – och blev som en liten höjdpunkt under skoldagen.

Det handlade ofta om att tänka på ett lite annat sätt, hitta dolda små saker och det gällde verkligen att få igång hjärnan för att lösa dem. Redan då tyckte jag att det här var både roligt och intressant.

Jag minns en som handlade om att lista ut hur många små trianglar som rymdes inom en större triangel – och som jag och en vän satt med i säkert 10 minuter innan vi redovisade vårt svar. Då hade vi dessutom knappt lyckats hitta hälften.

1 av 5 får rätt

Även om det då infinner sig en viss besvikelse så kan det vara fascinerande att man trots en sådan ansträngning ändå är så långt ifrån den korrekta lösningen. Men det känns ändå som att det hör till – det ska tamejtusan inte vara lätt att lösa sådant där.

Att utmana sig själv och att se var ens gränser går har länge varit något som människan tyckt om. Kanske är det tävlingsinstinkt, för ofta involverar ju problemlösning att jämföra sitt resultat med andra.

Den här lilla gåtan ser kanske enkel ut vid första anblick (i alla fall för de med lite snuskigare fantasi), men det gäller att tänka ett steg längre!

Tydligen är det faktiskt bara 1 av 5 som får fram kluringens rätta svar!

Ja, vad kan det vara? En hint är att det har noll med den manliga kroppen att göra! Så det kan uteslutnas om någon nu trodde att det hade med gåtan att göra!

Nedanför här redovisas rätt svar!

Rätt svar är: En handtvål (alltså en sådan som på bilden nedan)!

Tryck nu på dela-knappen här nedan om du hade rätt, eller för att bjuda dina vänner på lite hjärngymnastik!