Endast 1 av 5 hittar stjärnorna i den här bilden på 10 sekunder – lyckas du?

På senare tid har utmaningar kring att knäcka synvillor och optiska illusioner blivit en allt mer förekommande sysselsättning på nätet. Jag tror nog att det har att göra med att vi lever i en väldigt tävlingsinriktad värld – och vem vill inte vara bäst på något?

Jag minns från skoltiden, för många herrans år sidan, när en specifik lärare vi hade brukade avsluta mattelektionerna med att vi fick sitta 2 och 2 med olika kluringar. Det var något annat än vanliga tal.

Då behövde man verkligen tänka lite mer ”utanför boxen” och på ett annat sätt.

Ofta handlade det om att hitta en specifik detalj som var nyckeln till lösningen. Jag kommer ihåg att det alltid var lite spänt i klassen när det var dags för det här. Så fort man fick sin uppgift så var det fullt fokus som gällde. Alla  elever ville ju verkligen vinna!

Då och då kan jag än i dag sitta som trollbunden med sådana här uppgifter. Internet har på senare tid närmast svämmat över med problem och luriga utmaningar. Relativt nyligen så var exempelvis sudoku omåttligt populärt, men nu känns det som att synvillor och illusioner är den nya trenden.

1 av 5 klarar det

Den senaste kluringen på det här ämnet som jag stött på är den här bilden (nedan). Den får nu tusentals att slita sitt hår. Den föreställer en stor mängd små figurer som ser likadana ut. De påminner lite om sådant där knallpulver som barn hade i leksakspistoler för några år sedan.

Men det finns också 2 stycken stjärnor bland figurerna. De ligger mitt bland de övriga, men ser lite annorlunda ut. Jag ska inte avslöja för mycket, när man ser dem så förstår man garanterat vilka det är – men tydligen är det bara 1 av 5 som hittar båda stjärnorna inom 10 sekunder.

Det är alltså inte så enkelt som man kan tro! Men lyckas du?!

Kluring
Teknikpalatset

Lyckades du hitta de 2 stjärnorna? Eller kanske en av dem? Jag kan avslöja att avståndet mellan de 2 är ganska så stort, så fastna inte vid ett enskilt område i bilden.

Om du klarade det inom 10 sekunder så tycker jag att du ska skrolla ner och trycka på dela-knappen för att utmana dina vänner! Då bjuder du dem dessutom på lite hjärngympa – och det kan man allt behöva i de här tiderna!

Annars kommer vi att redovisa svaret här nedanför! Stjärnorna är inringade med gula cirklar!

Tryck nu på dela-knappen om du klarade utmaningen, eller skicka vidare det här testet till dina vänner! De kan säkert behöva lite hjärngympa i dag!