Endast 1 av 5 svenskar löser gåtan direkt: Kan du lista ut vad pappans femte son heter?

Olika gåtor och kluringar kan vara ett bra och roligt sätt för att få gnugga sina geniknölar en stund. Alla behöver vi lite annan form av stimulans för hjärnan än att bara stirra in i en datorskärm eller diskutera jobbrelaterade frågor med kollegor.

Att ge sig på problemlösning bjuder på variation i ens vardag – och i en tid där teknik gör det mesta för oss så tror jag att vi är i större behov än någonsin tidigare av sådant här. Det kan i alla fall aldrig skada att ta sig an en lurig gåta!

Nästan varenda gång jag kommer hem till min farmor och farfar sitter de med korsord, sudoku eller något annat knep och knåp. De säger att det håller dem piggare – och så är det säkert.

Att hålla igång hjärnan med sådant här är nog verkligen nyttigt.

Shutterstock

Jag kan komma på mig själv med att bli seg av att bara glo in i en skärm med en film eller serie. Att i stället sätta sig med något som tvingar en att tänka och fundera kan få en upp på banan igen. Att vakna till, helt enkelt.

1 av 5 får rätt

Den här kluringen (nedan) hittade jag på nätet tidigare i veckan. Tydligen är det bara 1 av 5 som sätter svaret direkt. Jag tycker det låter lite konstigt att bara 20% klarar den, för så himla svår är den inte – men det är absolut så att man måste tänka efter en stund.

Samtidigt brukar det vara lite så med den här typen av ”problem”, att antingen så klarar man det direkt, eller så får man sitta och grubbla både länge och väl.

Nåväl – här är i alla fall gåtan:

Simons pappa har 5 söner. Jonny, Conny, Sonny och Ronny – men vad heter den femte sonen?

Okej, lyckades du komma på svaret?

Det går faktiskt att lista ut bara genom att ha läst frågan!

Har du redan satt svaret kan man ju nästan konstatera att du är ett geni (för att överdriva lite). Du tillhör då i alla fall de 20% som sätter svaret direkt på den här kluringen. Om du inte kommit fram till lösningen så redovisas svaret här nedan.

För svaret är att den femte sonen heter: Simon.

”Simons pappa har fem söner…”. Alltså är Simon en av sönerna!

Var inte snål nu, tryck på DELA-knappen för att se om dina vänner är lika smarta som du!