Endast 1 av 5 svenskar klarar det: Kan du hitta dolda pandan i folkhavet?

Nu när datorer och teknik sköter så gott som allt för oss kan det vara bra att hålla igång hjärnan med lite extraträning. Det kan göras på många olika sätt, men att ta sig an synvillor och optiska illusioner får en verkligen att piggna till.

Den här luriga bilden på ett folkhav (nedan) fick mig att tänka både länge och väl innan jag till slut hittade lösningen. Till och med min mormor, som annars bara gillar korsord och sudoku, satt som fastklistrad!

Vi människor ska helst stimulera hjärnan dagligen med ”träning”. Det kan givetvis ske på många olika sätt – men sudoku, korsord, knep och knåp kan hjälpa en att få igång geniknölarna. Det bjuder på en lite annorlunda form av tänkande än ens vanliga arbete vanligtvis gör.

Jag minns när man var liten och gick i skolan. Vår lärare i matte brukade en gång i veckan ge oss något annat än vanliga tal – exempelvis gåtor eller kluringar för att man just skulle tänka på ett lite annat sätt.

1 av 5 klarar det

Det fungerade väldigt bra och även nu i äldre dagar kan det vara smart att hålla igång sin hjärna genom att skjuta in små utmaningar då och då.

Den här bilden på ett folkhav (nedan) är en spännande sådan! Tydligen klarar bara var femte person att hitta den lite dolda pandan inom 10 sekunder!

Frågan är om du lyckas?!

Nu ska vi se om du klarade det! För visst var det inte helt enkelt?! Speciellt inte om man håller sig till de 10 sekunderna!

Innanför den röda cirkeln så kan du nog ana pandan i folkhavet!

Tryck nu på dela-knappen om du hittade pandan, eller om du vill skicka en spännande utmaning vidare till dina vänner!