Endast 1 av 5 svenskar klarar gåtan: Hur kommer det sig att Annas söner inte är tvillingar?

Endast 1 av 5 svenskar klarar gåtan: Hur kommer det sig att Annas söner inte är tvillingar?

Något som nästan alltid trollbundit människan är kluringar, gåtor och små utmaningar. Det kan handla om allt från synvillor till matteproblem – och de flesta av oss tycker det är roligt och att utmana sig själva.

Kanske för att det kittlar vår inre tävlingsinstinkt?

Så gott som varje gång jag är hemma hos mina morföräldrar så sitter de med korsord. De säger att det är den perfekta hjärngymnastiken och att det håller dem fräscha i knoppen.

Jättebra, tycker jag. Det gäller att hitta sina egna sätt för att gnugga geniknölarna på!

Jag kommer ihåg från skoltiden när det var mattematik. Det var inte sällan som vi avslutade timmarna med att göra en kluring tillsammans. Det var alltid något helt annat än att räkna vanligt plus och minus.

Det blev liksom som en liten höjdpunkt under skoldagen. Något som stack ut – och därför uppskattades.

Det handlade oftast om att tänka på ett lite annat sätt, hitta små dolda saker och det gällde verkligen att få igång hjärnan för att kunna lösa dem. Redan då fann jag det här både roligt och väldigt uppiggande.

1 av 5 klarar det

Att utmana sig själv och att se var ens gränser går har ju länge varit något som människan tyckt om. Kanske är det ren tävlingsinstinkt – ofta involverar ju problemlösning att jämföra sina resultat med andra.

Den här gåtan är ett lysande sätt att testa sig själv på. Jag fick tänka både länge och väl innan jag kom på svaret som tydligen bara 1 av 5 vuxna sätter på första försöket. Hur man kommit fram till det vet jag faktiskt inte, men flera sajter lyfter just den siffran – och det känns ändå rimligt. För gåtan är inte helt enkel!

Nåväl – kan du lista ut svaret?

Anna fick 2 söner. De föddes samma timme på samma dag under samma år. De är dock inte tvillingar. Hur är detta möjligt?

Ta dig nu en riktig tankeställare! Svaret kommer under bilden på den funderande kvinnan här nedan!

Korrekt svar: De 2 pojkarna utgör två tredjedelar av en trillingkonstellation där det tredje barnet är en flicka! De alla är alltså trillingar!

Testa nu att utmana dina vänner genom att trycka på dela-knappen här nedanför och se vem som är smartast i din bekantskapskrets!