Endast 1 av 5 svenskar listar ut svaret på första försöket – men lyckas du?

Nått som enligt mig bara blir roligare med åren är att få sätta tänderna i kluringar och diverse logiska problem. Människan har länge tyckt om att utmana sig själv, men under skoltiden tycker man lätt att det blir för mycket av det goda.

Nu är det nästan tvärtom.

Det är i alla fall främst på lite äldre dagar som jag börjat uppskatta att sätta mig ner med knep och knåp för att försöka få igång hjärnan och verkligen ge sig själv ett rejält test. Jag brukar alltid känna mig piggare och mer alert när geniknölarna fått jobba på helvarv en liten stund!

För en liten tid sedan snubblade jag över den här kluringen (nedan) på nätet – och jag kände att jag bara måste få dela med mig av den. Dels då jag tycker att den är riktigt smart och dels fick tänka en bra stund innan jag själv klarade den.

Man vill ju så klart inte att sådant här ska vara alltför svårt, men inte heller för enkelt. Den där balansen i mitten kan vara svårt att hitta – men för min del var just den här kluringen perfekt!

En viktig detalj

Jag visade den för några kollegor och ungefär var femte person satte svaret direkt! När jag kollat runt lite på nätet verkar det också vara standard. Cirka 1 på 5 klarar det. Ett bra bevis på att det här inte är något för dumstrutar!

Det finns en specifik detalj som gäller att klura ut. Gör man det så är svaret betydligt lättare att få fram.

Nu är då frågan om du kan lista ut vilket parkeringsnummer som den här bilen står parkerad på? Glöm nu inte att trycka på dela-knappen längre ner om du sätter rätt svar!

Visst är det inte helt enkelt?!

Men om vi ska göra det betydligt lättare så kommer ett lite annat sätt för att se på den här ”parkeringsplatsen” här nedanför.

Ja, för om man vänder på bilden och ser den från andra hållet så kan man alltså konstatera att det som såg ut att vara 16, 06, 68, 88 och 98 i själva verket är 86, 88, 89, 90 och 91.

Vilken nummer som bilen nu står på tror jag att de flesta kan räkna ut!

Så svaret är alltså 87!

Tryck nu på dela-knappen om du hade rätt, eller bara vill passa på att utmana dina vänner! Det kan de säkert behöva i dag! Lite extra hjärngympa skadar aldrig!