Endast 1 av 5 svenskar ser vad som är fel i denna bilden – men lyckas du?

Något som jag inte kan få nog av är kluringar av olika slag. Knep och knåp har hängt med mig ända sedan barnsben – och jag tror inte att jag kommer sluta på många, många år. Dels är det en form av avkoppling, dels är det något roligt som dessutom är bra för hjärnan.

Jag försöker varje gång mina barnbarn kommer på besök att få dem att intressera sig för sådant här. Det kan handla om allt från häftiga synvillor till gåtor eller mattekluringar. Nu föredrar ju ungdomar att sitta med sina mobiler, men då och då så lyckas jag faktiskt!

I en värld där den moderna tekniken snart sköter allt för oss tror jag det är vettigt att man försöker hålla igång geniknölarna med olika utmaningar.

Den här roliga bildgåtan trillade jag över när jag kollade runt på nätet tidigare i dag. Jag hittade den på sajten didyouknowpage.com och fick fundera både länge och väl innan jag hittade svaret.

Det är tydligen så att bara 1 av 5 kommer på svaret direkt, så det är inte helt enkelt!

Vad är fel i bilden?

Det är en bild från Englands huvudstad London. Man ser bland annat ett stort klocktorn (Big Ben), en buss, några bilar och en klassisk telefonkiosk. Men något är väldigt, väldigt fel – och din uppgift är att ta reda på vad.

Jag kan berätta att det kräver viss kunskap för att inse vad som är konstigt med bilden. Avslöjar jag mer än så blir det nog för enkelt, men jag tror samtidigt att de flesta har koll på det som man behöver veta för att lista ut rätt svar!

Kan du se vad som är fel i bilden?

Gör det nu inte för enkelt för dig. Om du inte kommit på svaret – ta dig en funderare till.

Som en tips kan jag säga att det är väldigt relevant att den här bilden utspelar sig just i England. Där är lagarna inte samma som här i Sverige när det kommer till vissa saker.

Blev det lättare nu?

Nåväl – nu är det dags att redovisa svaret!

Rätt svar är att bilarna kör på fel sida av vägen. Man har ju vänstertrafik i England, till skillnad från här i Sverige där vi kör på höger sida av vägen. På bilden kör bilisterna som i Sverige, vilket alltså är fel.

Bakgrundskunskapen man behöver är alltså att veta att de har vänstertrafik i England.

Det finns dock en rad fel till, hävdar somliga – utöver det ovan nämnda. Taxin borde ha gul registreringsskylt bak, linjen mellan körfälten bör vara dubbel, bussen borde ha nummer och slutdestination visad då den har passagerare och telefonkiosken ska ha 8 fönsterrutor på höjden – inte 10.

En bonus-kluring

Vet ni vad – jag tycker vi kör en kluring till!

Nu är det en bild på 2 kameler från öknen. Men även här är något fel. Kan du komma på vad?

Ja, tänk nu efter riktigt noga.

Har du kommit på svaret?

Om inte, så redovisar vi det nu här nedanför!

I och med att solen ligger på i bakgrunden så borde man se skuggor från kamelerna åt ”vårt” håll. Nu har man helt missat att rita ut skuggorna, vilket givetvis är knasigt!

Klarade du någon av dessa kluringarna? Tryck då på dela-knappen, så kan du passa på att skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!