Endast 1 av 5 svenskar svarar rätt: Hur många V ser du i bilden?

Man har många fina minnen från barndomen, men ett av de allra starkaste är när man fick hem serietidningar. En del kom veckovis, andra mer sällan. Flera av de som jag prenumererade på innehåll en himla massa knep och knåp av olika slag.

Jag minns att det var en riktigt kul och ibland välbehövlig paus från läsandet av själva serierna. I efterhand jämförde jag, mina syskon och våra vänner sedan resultaten med varandra för att se vem som var klipskast på att lösa gåtor och kluringar.

Jag var väl inte direkt den som vann flest gånger, men det var ett jätteroligt och lite spännande stående inslag i vardagen. Redan då hade man ju en rejäl tävlingsinstinkt.

Jag tycker faktiskt att de flesta utmaningarna och testerna är roliga – vad det handlar om är inte alltid så himla noga. Många gånger behöver det heller inte vara speciellt långdraget eller komplicerat – att försöka förstå sig på en gåta eller bild duger gott.

Men nu för tiden känns det inte som att man pysslar med sådant där lika ofta. Om det beror på att man blivit för gammal för det, eller om de där koncepten dött ut – det har jag faktiskt ingen aning om.

Bara 10 sekunder på dig

Just därför blir jag alltid lite extra glad när jag hittar en kluring som påminner mig om sådant som man försökte lösa i tidiga år. Nyligen stötte jag exempelvis på den här bildgåtan (nedan) på nätet – och den var lurigare än jag trodde vid första anblick.

Tydligen är det bara 1 av 5 som lyckas sätta rätt lösning på första försöket. Hade man fått sitta länge och klura så tror jag att de flesta hade kommit på rätt svar direkt, men du har bara 10 sekunder på dig. Så fuska inte nu!

Utmaningen går ut på att leta fram hur många V som döljer sig i en bild med massa Y.

Hur många V ser du?

Håll nu kvar i huvudet hur många V som du hittade under dina 10 sekunder.

Jag fick faktiskt inte rätt, bara nästan – men så verkar det ju alltså vara för de allra flesta.

Nåväl – nu ska vi se hur det gick för dig!

Rätt svar är alltså att det finns 10 stycken V i bilden!

Tryck nu på dela-knappen om du hade rätt, eller för att skicka en lite rolig utmaning vidare till dina vänner!