Endast 1 av 5 vuxna får rätt på gåtan: Är det piloterna eller Erik som ljuger?

Endast 1 av 5 vuxna får rätt på gåtan: Är det piloterna eller Erik som ljuger?

Nu för tiden känns det ju som att vi spenderar fler timmar dagligen framför dator- och mobilskärmar än genom att prata med andra människor. Det är ju trots allt främst då som man på riktigt kan utbyta erfarenheter och föra givande diskussioner.

Jag kan dessutom känna att en trevlig pratstund med en annan person får min hjärna att vakna till. I vardagen är det annars lätt att falla in i rutiner – och då kanske inte ens geniknölar fungerar på topp. Ni vet när allt bara rullar på precis som det ska.

Då och då kan det vara bra med något ovant som stimulerar ens hjärna. Det kan innebära lite gymnastik för ens sinnen, eller att man tvingas fundera i nya banor. Något som jag ofta gjorde som liten var att sitta med gåtor och diverse kluringar.

Det gör jag nästan aldrig numera och jag kan känna att det är lite synd. Det kan verkligen få ens hjärna att vakna till – och man får för en stund tänka på något annat än jobb, plugg eller trista vardagssysslor.

1 av 5 får rätt

Att dagligen spendera en liten stund med exempelvis korsord, sudoku, gåtor eller annat knep och knåp anser jag garanterat hade varit positivt för ens välbefinnande. Så det kanske man skulle försöka ta sig tid att börja med. Ni vet, försöka få in som en liten rutin.

Tidigare i dag satte jag mig med den här gåtan (nedan)! Jag fick tänka efter en liten stund innan jag kom på rätt svar, för det är faktiskt inte helt enkelt.

Det sägs till och med att bara 1 av 5 vuxna svarar rätt. I alla fall i USA, men det borde ju kunna ”översättas” rakt av kan jag känna. Så stor borde i alla fall inte skillnaden vara!

Nåväl – kan du komma på vilket alternativ som är rätt?

Piloterna sa att Erik var deras bror, men Erik hävdar att han inte har någon bror. Vem ljuger?
A) Piloterna
B) Erik
C) Alla
D) Ingen

Ta dig nu en noggrann funderare – sedan kommer svaret under bilden nedan!

Rätt svar är: Alternativ D! Ingen ljuger. Piloterna är nämligen Eriks systrar!

Hade du rätt? Tryck då på dela-knappen och visa hur smart du är! Eller dela vidare för att bjuda dina vänner på lite extra, välbehövlig hjärngympa!