Endast 1 av 5 vuxna får rätt på luriga gåtan: Kan du lista ut rätt svar?

Endast 1 av 5 vuxna får rätt på luriga gåtan: Kan du lista ut rätt svar?

Under årens gång har det blivit oerhört populärt med små utmaningar på nätet genom vilka man kan testa sina olika förmågor mot varandra. Det kan handla om allt från att klura ut luriga mattetal till att hitta en välkamouflerad vovve i en skogsdunge.

Nästan vad det än gäller så brukar ens hjärna få jobba rejält innan man kommer fram till rätt svar eller lösning. I en tid där datorer och teknik sköter det allra mesta tänkandet för oss tror jag det här är en trend som verkligen gynnar oss!

Jag var aldrig en av de bästa i skolklassen när det kom till att räkna plus, minus och sådant – men det var alltid roligt när läraren överraskade med något oväntat. Det gjorde Barbro, som hon hette, ganska så ofta. På mattelektionerna fick vi i alla fall någon gång i veckan avsluta med att sätta oss med en kluring av något slag.

Det var alltid nått annat än att bara räkna i den vanliga boken och jag minns att det var ett mycket välkommet inslag hos de allra flesta. Ofta var det gåtor av diverse slag, men det förekom även synvillor och optiska illusioner.

Sådana kan vara oerhört fascinerande. För att hitta rätt lösning på vad som försiggår i bilden brukar hjärna och ögon vara tvungna att jobba i symbios. Det gäller att vara helt påkopplad och att verkligen kunna anstränga sig – annars blir det ofta väldigt svårt.

Den här gåtan (nedan) har de allra flesta vuxna fel på! Tydligen är det bara 1 av 5 som sätter rätt svar direkt. Inte så konstigt, för den första gången man läser den är det lätt att få upp något helt annat i skallen. Jag tror ni anar vad…

Nåväl – kan du lista ut rätt svar?

”Alla män har det, men vissa är längre än andras. De ger dem till sina partners efter att man gift sig, men Påven använder inte sitt. Vad är det?”

Svaret kommer nedanför bilden på den korsordslösande damen!

Shutterstock

Rätt svar är: Efternamnet!

Bjud nu dina vänner på lite välbehövlig hjärngymnastik genom att trycka på DELA-knappen!