Endast 1 av 5 vuxna hittar fler djur än en groda i bilden: Klarar du det?

Synvillor och optiska illusioner har alltid fascinerat mig. Sådant kan verkligen få ens hjärna att arbeta på helvarv – och man kan behöva gnugga geniknölarna en bra stund innan det framgår tydligt var som egentligen försiggår framför ens ögon.

Att förstår sig på den här typen av kluringar har alltid lockat människan – och tydligen har vi sedan urminnes tider fascinerats av sådant som avviker från det normala eller väntade.

Under de senaste årens lopp har vi på nätet kunnat stöta på massvis av häftiga illusioner och synvillor. Det har blivit som en trend att utmana varandra i att förstå sig på, eller kunna lösa, kluriga mysterium och gåtfulla bilder.

Sådant där får en verkligen att hålla igång hjärnan – och jag tror verkligen inte vi kan få för mycket av den här typen av hjärngymnastik. Speciellt inte nu, i en värld där datorer och teknik sköter det allra mesta för oss.

1 av 5 klarar det

Den här bilden (nedan) är vad man skulle kunna kalla för en optisk illusion, eller kluring. De allra flesta ser vid första anblick att det är en groda – men det är faktiskt så att det döljer sig ytterligare ett djur i bilden.

Enligt flera sajter som jag kollat runt på är det endast 1 av 5 personer som kommer på rätt svar!

Så kan du se vilket mer djur än en groda som döljer sig i bilden?

Jag fick tänka både länge och väl innan jag till slut kunde hitta svaret! Nedan ger vi en liten hint om hur man kan komma på rätt lösning.

Ett annat tips är att tänka på att det går att titta på bilden från olika håll och vinklar.

Har du lyckats hitta det andra djuret än? Annars kommer svaret här!

Om man vrider bilden 90 grader så kan man tydligt se en häst! Visserligen är det bara huvudet, men visst är det tydligt?

Visa nu att du är en mästare på den här typen av kluringar och DELA vidare till dina vänner! De kan säkert behöva lite extra hjärngympa i dag!