Endast 1 av 5 vuxna klarar gåtan direkt: Vilket ord blir kortare när man lägger till 3 bokstäver?

Gåtor kan vara ett bra och roligt sätt för att få gnugga sina geniknölar en stund. Alla behöver vi lite annan form av stimulans för hjärnan än att bara glo rakt in i en skärm eller diskutera viktiga saker med sina kollegor.

Att ge sig på problemlösning bjuder på lite variation i vardagen – och i en tid där teknik gör det mesta för oss tror jag att vi är i större behov än någonsin tidigare av precis sådant här.

Så gott som varannan gång jag kommer hem till min farmor och farfar så sitter de med korsord, sudoku eller nått annat knep och knåp. De säger att det håller dem pigga – och så är det säkert. Att hålla igång hjärnan med sådant här är nog nyttigt.

Jag kan komma på mig själv med att bli seg av att bara stirra in i en skärm med en film eller serie. Att i stället sätta sig med något som mer eller mindre tvingar en att tänka och fundera kan få en upp på banan igen. Att vakna till, helt enkelt.

Den här gåtan (nedan) hittade jag på nätet tidigare i veckan. Tydligen är det bara 1 av 5 vuxna som sätter svaret direkt. Jag tycker det låter lite sjukt att bara 20% klarar den, för så himla svår är den inte – men det är absolut så att man måste tänka efter en stund.

Samtidigt brukar det vara lite så med den här typen av ”kluringar”, att antingen så klarar man det direkt, eller så får man sitta både länge och väl.

Nåväl – här är i alla fall gåtan:

Vilket ord blir kortare när man lägger till 3 stycken bokstäver?

Tänk nu efter en liten stund – svaret redovisas under bilden nedan!

Shutterstock

Svaret på gåtan är att ordet kort blir kortare om man lägger på 3 bokstäver! Inte så svårt nu när man vet – eller hur?!

Tryck nu på dela-knappen nedan om du lyckades knäcka gåtan, eller om du vill bjuda dina vänner på lite hjärngympa!