Endast 1 av 5 vuxna klarar luriga gåtan: Hur delar man 20 apelsiner lika på 11 barn?

Det är ju alltid lite kul att testa sig själv med olika kluringar och små utmaningar. Jag tror att det är människans inneboende tävlingsinstinkt som får oss att lätt finna en viss fascination för den typen av övningar.

Den här gåtan (nedan) har nyligen fått tusentals människor på nätet att slita sitt hår!

Ända sedan jag var ung har jag tyckt ut om att sätta mig med mattekluringar, gåtor eller andra typer av sådana problem. Att knepa, knåpa och söka den där efterlängtade lösningen har alltid lockat mig!

Jag minns att en del lektioner med en viss lärare i skolan brukade avslutas med att vi fick sätta oss med olika ordpussel som skulle lösas – och det blev alltid lite tävling inom klassen.

På samma sätt är ju både korsord och sudoku oerhört populärt. Dels är det roligt med sådant här, dels är det bra att hålla igång hjärnan i en värld som annars mest styrs av teknik och datorer.

1 av 5 får rätt

Snart behöver väl människan knappt tänka själv – och då tror jag att hjärngympa är ett bra sätt för att hålla igång de där cellerna innanför skallen.

Den här gåtan (nedan) har fått tusentals människor på nätet att slita sitt hår. Det började med att den kom på engelska, men som tur väl är finns det även en svensk ”översättning”.

Det säga att bara 1 av 5 vuxna kommer på lösningen. Jag vet inte riktigt hur man kommit fram till den siffran, men det känns ganska rimligt, för gåtan är inte helt enkel!

Kan du komma på rätt svar?

20 apelsiner ska delas lika av 11 barn. Ingen ska få mer än någon annan och alla apelsiner måste användas. Hur löser man det?

Tänk nu efter riktigt noga. Lyckas du komma på lösningen?

Svaret redovisas under bilden här nedanför!

Pixabay

Svaret är: Man pressar alla apelsiner till juice och delar sedan upp allt rättvist i 11 olika glas.

Om du hade koll på svaret, tryck då på dela-knappen här nedanför för att bevisa hur smart du är! Dela annars gärna också vidare för att bjuda dina vänner på lite hjärngympa!