Endast 1 av 5 vuxna klarar luriga gåtan: Hur många barn har Eva Johansson?

Nu för tiden känns det som att vi spenderar fler timmar dagligen framför dator- och mobilskärmar än genom att samtala med andra människor. Det är ju trots allt främst då man på riktigt kan utbyta erfarenheter och föra trevliga diskussioner.

Jag kan dessutom känna att en givande pratstund med en annan människa får min hjärna att vakna till. I vardagen är det annars lätt att falla in i rutiner – och då kanske inte ens geniknölar fungerar på topp. Ni vet när allt bara rullar på som det ska.

Ibland kan det vara bra med något lite udda som stimulerar ens hjärna. Det kan innebära lite gymnastik för ens sinnen, eller att man tvingas fundera i lite nya banor. Något som jag ofta gjorde som liten var att sitta med gåtor och olika kluringar.

Det gör jag nästan aldrig numera och jag kan känna att det är lite synd. Det kan verkligen få ens hjärna att vakna till och man får en stund tänka på något annat än jobb, plugg eller vardagssysslor.

1 av 5 klarar det

Att dagligen spendera en liten stund med exempelvis korsord, sudoku, gåtor eller annat knep och knåp menar jag garanterat hade varit positivt för ens välbefinnande. Så det kanske man skulle försöka ta sig tid att börja med. Ni vet, få in som en rutin.

Tidigare i dag satte jag mig med den här gåtan (nedan)! Jag fick tänka efter en liten stund innan jag kom på rätt svar, för det är faktiskt inte helt enkelt.

Det sägs till och med att bara 1 av 5 vuxna svarar rätt. I alla fall i USA, men det borde ju kunna ”översättas” rakt av kan jag tycka. Så stor borde i alla fall inte skillnaden vara!

Nåväl – kan du komma på vilket alternativ som är rätt?

Eva Johansson har 4 döttrar. Varje dotter har 1 bror. Hur många barn har Eva Johansson?
A) 0 barn
B) 4 barn
C) 5 barn
D) 8 barn

Tänk nu efter noggrant – sedan redovisas svaret här nedan!

Bildkälla: Health Jockey

Svaret är: Alternativ C, alltså 5 barn. Det är nämligen så att varje syster har samma bror!

Bjud nu dina vänner på lite välbehövlig hjärngympa och tryck på DELA-knappen här nedan, så kan du undersöka om dina nära och kära är lika kvicka i tanken som du!