Endast 1 av 5 vuxna löser gåtan: Kan du lista ut vilken månad som ska bort?

Endast 1 av 5 vuxna löser gåtan: Kan du lista ut vilken månad som ska bort?

I dagens samhälle hjälper datorer och teknik oss att tänka nästan vad man än ska göra. Snart behöver vi väl knappt använda hjärnan själva. Därför kan det vara bra att hålla igång geniknölarna med lite olika kluringar och utmaningar.

Det har dessutom blivit en trend på nätet under senaste tiden att utmana varandra med sådant här, vilket ju då faktiskt borde ses som väldigt positivt!

Jag har alltid, i hela livet, gillat att sitta med olika gåtor och kluringar. Det kan handla om allt från ren matematik till att man ska lista ut vad som egentligen försiggår i en synvilla.

Numera tror jag att vi mer än någonsin tidigare behöver den här typen av hjärngympa. För en liten tid sedan var sudoku oerhört populärt bland svenskarna. Korsord har nästan alltid varit stort – och nu under senaste året känns det som att lösandet av små tester på nätet vuxit allt mer.

Det här är givetvis en jättepositiv utveckling. Hjärngympa är en av de saker i livet som man nog inte kan få för mycket av. Därför försöker jag sitta i alla fall en kort stund varje dag med något som får hjärnan att jobba på ett lite annat sätt än den gör när man sitter vid en dator på jobbet.

Nåväl – den här gåtan om 4 olika månader stötte jag på tidigare i dag när jag surfade runt på nätet. Den har fått tusentals att slita sitt hår och jag tänkte därför att jag skulle se om du kan lista ut rätt svar!

Tydligen är det bara 1 av 5 vuxna som gissar rätt! Jag har ingen aning hur man kommer fram till den siffran, men den kan nog mycket väl stämma. Jag hade själv exempelvis fel.

Vilken månad av april, december, juni och november ska bort?!

Ja, kan du gissa vilken månad som inte hör hemma här? En av de 4 sticker alltså ut på ett sätt som gör att den ska bort!

Nedan kommer svaret!

Månaden som ska bort är december! Varför? Eftersom april, juni och november alla ha 30 dagar. December har dock 31!

Tryck nu på DELA-knappen om du hade rätt!