Endast 1 av 7 lyckas hitta dolda hunden i bilden – men klarar du det?

Jag har alltid tyckt om synvillor, optiska illusioner och utmaningar som verkligen får en att använda både ögon och hjärna på samma gång. Vissa sådana kluringar kan verkligen vara ett rejält test för ens geniknölar.

I en tid där teknik och datorer sköter det mesta tänkandet åt oss så tror jag det är bra att ge det där man har innanför pannbenet lite extra stimulans emellanåt. Korsord och sudoku i all ära, men det år något extra när det handlar om att uppfatta eller förstå vad det är som man verkligen tittar på.

Det är få saker som kan få mig så koncentrerad och fokuserad som en bra bildgåta!

För en liten tid sedan lade en kvinna vid namn Christina Suvo upp den här luriga bilden (nedan) på Facebook. Det ser ut som ett helt vanligt kök, men i fotot döljer sig en riktig utmaning som nu spridits som en löpeld världen över.

Kan du se hunden?

Med i fotot så finns nämligen hennes hund, men den gömmer sig otroligt väl och är inte direkt enkel att hitta. Det sägs faktiskt att ungefär 1 av 7 personer kan leta rätt på vovven. Hur man kommit fram till just det vet jag faktiskt inte, men lyckas du?

Bild: Christina Suvo/Facebook

De flesta av er lär alltså inte ha hittat hunden i den här första bilden. Inget att skämmas för, det är riktigt svårt! Men jag lovar er, den är där någonstans!

Jag ska göra det lite lättare för er genom att dela in bilden i 4 delar och kan avslöja att hunden gömmer sig i antingen bild 1 eller 4.

Har du fortfarande inte lyckats lokalisera hunden? Då kan jag berätta att den finns i bild 4.

Nedan redovisar vi mer exakt var vovven befinner sig!

Det handlar alltså en svart labrador som satt sig på mattan! Den är fortfarande lite svårt att se och kamouflerar sig otroligt väl, men hunden är innanför cirkeln.

I bilden nedan har vi ljusat upp bilden, så då går det faktiskt att se vovven relativt tydligt.

Tryck nu på dela-knappen om du hittade hunden, eller vill skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!