Endast 1 av 7 svenskar hittar alla cirklar som döljer sig i bilden – är du en av dem?

De allra flesta av oss tycker om att utmana oss själva och att ställas inför utmaningar som verkligen låter en testa sina förmågor på olika plan. Givetvis blir det ännu mer spännande när man sedan kan jämföra sig med andra.

Vår tävlingsinstinkt är många gånger starkare än man tror!

Kanske är det precis det som gör att synvillor och optiska illusioner länge fascinerat oss. Under den senaste tiden har den här typen av kluringar dessutom fått lite av ett uppsving – och dykt upp allt oftare på nätet.

Men man ska inte klaga – den här typen av hjärngympa, när flera sinnen får jobba, är bara bra för oss!

Den här luriga utmaningen (nedan) bjuder verkligen på träning för samarbetet mellan ens ögon och hjärna. Det handlar om att hitta cirklar, hela 16 stycken, i en bild – och det är för de allra flesta riktigt svårt. I alla fall till en början då de flesta mest ser olika rektanglar.

Vissa klarar det direkt

Nicholas Johnson, en australisk författare och underhållare, erkände på sin Facebooksida att det tog honom hela 30 minuter att lösa den här kluringen – och när jag kollat runt på nätet så framgår det att bara 1 av 7 lyckas lösa uppgiften direkt.

En del behöver givetvis mer tid än andra, vissa klarar uppgiften direkt, men generellt sett så ska den här illusionen vara riktigt svår att förstå sig på.

Nåväl – kan du hitta de dolda cirklarna i bilden?

Om du har svårt att hitta de 16 cirklarna – fokusera på de vertikala linjerna mellan rektanglarna!

Ser du nu hur de vertikala linjerna varierar i höjd? Nu kommer du nog snart kunna hitta massvis av cirklar i bilden!

Gör nu dina vänner en tjänst och tryck på dela-knappen för att bjuda dem på lite hjärngympa!