Endast 1 av 7 svenskar hittar alla hästar i bilden på första försöket – men lyckas du?

Endast 1 av 7 svenskar hittar alla hästar i bilden på första försöket – men lyckas du?

Det råder ingen som helst tvekan hos mig om att hästen är ett av de vackraste djuren som finns på vår jord. Den är smidig, kraftfull och respektingivande – men kan samtidigt vara oerhört mysig och trivsam att umgås med.

Det är ståtliga och fascinerande djur, helt enkelt!

Något annat som länge trollbundit oss människor är synvillor och optiska illusioner. Vi gillar helt enkelt att på olika sätt utmana oss själva – och att testa hur väl samspelet mellan ögon och hjärna verkligen fungerar.

Under 1970-talet reste den välkända konstnären Bev Doolittle runt i sydvästra USA tillsammans med sin make. Då fick hon inspiration till att skapa den här imponerande och mystiska målningen (nedan), som sedan dess har omgärdats av en stor fråga: Hur många hästar är det i bilden?

Den vackra målningen på ett antal hästar innefattar en kamouflerande effekt som gör det svårt att tyda exakt hur många kusar som finns i den snötäckta hagen.

Det är väldigt få som lyckas sätta det rätta svaret på första försöket! Lyckas du?

Bildkälla: Bev Doolittle

Så – nu kommer lösningen! Ta först en extra titt så att du inte ångrar dig sedan!

Det korrekta svaret redovisas i bilden här nedanför!

Det finns alltså 5 hästar i bilden. Tre centralt, en i vänster kant och ett litet föl en bit ut till höger.

Finns det någon mer?

Men det finns faktiskt också de som hävdar att det existerar 2 hästar till i bilden.

Vissa menar att det står en häst bakom de 3 i mitten och alltså täcks av dem. Lite väl märkligt, kan jag känna – men de kanske har sina anledningar. Jag ser i alla fall ingen mer häst just i bildens mitt.

Det är dessutom en del som anser att det längre bak, uppe på berget, finns en kuse. I så fall är den extremt svår att se, men de som nu hävdar det här föreslår då att inringningen nedan alltså är en till häst.

Bedöm själv hur många du ser – men för oss duger 5 hästar som rätt svar!

Tydligen är det endast 1 av 7 personer som lyckas hitta hela hästkvintetten på första försöket!

Tryck nu på dela-knappen om du hittade fler än 3 hästar, så skickar du dessutom vidare den här utmaningen till dina vänner! Lite extra hjärngympa skadar ju aldrig!