Endast 1 av 7 svenskar lyckas hitta alla 5:or i bilden – men hur många ser du?

Det har under den senaste tiden kommit fram en lite ny hjärngympa-trend på nätet som lyfter fram synvillor och optiska illusioner. Vi människor tycker tydligen om att testa våra förmågor och begränsningar.

Det är dessutom alltid spännande och roligt att jämföra sig med andra personer!

Genom åren har vi bjudits på massvis av fascinerande synvillor och optiska illusioner. De kan givetvis ta sig i olika former och uttryck, men gemensamt för nästan samtliga är att de brukar gå att lösa först efter ihärdiga försök.

Den allra senaste av den här typen av kluringar som jag kommit över är den här (nedan). Till en början ser det, för de allra flesta, ut att vara en himla massa S i bilden. Hela 114 stycken för att vara precis. Det är dock inte riktigt hela sanningen.

Ett visst antal av symbolerna är nämligen 5:or. Man kan tycka att det ska vara enkelt att urskilja siffror från bokstäver – men det här är betydligt svårare än jag trodde.

Tydligen är det så att bara 1 av 7 hittar alla 5:or på första försöket – om man har max 20 sekunder på sig. Det är alltså inte alls så lätt som det kan låta.

Frågan är om du klarar det? Hur många 5:or hittar du i bilden nedan?!

Youtube

Se nu till att du letat ordentligt, för nedan redovisar vi svaret!

Youtube

Det finns alltså 6 stycken 5:or i bilden!

Om du hittade minst 3 stycken tycker jag ändå att du ska känna dig stolt. Tryck då på dela-knappen för att utmana dina vänner!