Endast 1 av 7 svenskar ser katten som döljer sig i bilden: Lyckas du?

Något som alltid har fascinerat mig är optiska illusioner och häftiga synvillor. Många gånger ser det ut att vara glasklart vad det är man tittar på, men efter att noga ha studerat bilder eller föremål en stund så kan oväntade saker framträda.

Den här varianten av kluringar kan verkligen få hjärnan att jobba på helvarv. Att förstå sig på någon som kan vara både enkelt och komplicerat är verkligen inte lätt.

Det ovana är också ofta det lite komplexa i och med att våra ögon inte brukar få ta in den här typen av föreställningar.

Genom åren har vi fått se prov på många fina bilder som man kan njuta av att endast studera, men så kommer den lilla parentesen att den dessutom innehåller något oväntat. Då förvandlas det i stället till en utmaning.

1 av 7 hittar katten

Jag är i alla fall en person som inte kan få höra sådant utan att ta reda på vad det handlar om. Om det döljer sig något i en bild så måste jag bara hitta det. Sådant där kan dessutom vara en rolig form av hjärngympa!

Tidigare i dag hittade jag den här bilden på nätet! Enligt Mind Oddities är det bara 1 av 7 som löser den här synvillan. Det ser ut som en helt vanlig vedhög, men någonstans döljer det sig en katt!

Kan du hitta den?

Mind Oddities

Se nu till att du har letat ordentligt, så att du inte gör det för enkelt för dig!

Men här nedan redovisar vi var katten befinner sig! Titta innanför den röda cirkeln!

Den där krabaten döljer sig oerhört väl tack vare sin kamouflerande färg!

Extra kluring

När vi ändå håller på och nu fått värma upp geniknölarna lite, så tycker jag att vi testar en synvilla till.

I den här bilden döljer det sig en björn! Den är dock inte lätt att hitta – lyckas du?

En ledtråd är att även titta högt upp i bilden. Det behöver dessutom inte nödvändigtvis handla om en riktig björn, utan någon som ser ut som en nalle.

Blev det lättare nu? Nåväl – nedan kommer lösningen! Kolla innanför den röda cirkeln!

Det handlade alltså inte om en riktig björn, utan att grenar ser ut att format en! Så himla häftigt och lurigt på samma gång!

Klarade du någon av synvillorna? Tryck då på dela-knappen, så kan även dina vänner få en rolig utmaning i dag!