Endast 1 av 7 vuxna hittar misstaget inom 10 sekunder: Klarar du det?

Det är alltid roligt att testa sig själv med kluringar och små utmaningar. Jag tror att det är människans inneboende tävlingsinstinkt som får oss att lätt finna en fascination för den typen av hjärnövningar.

Den här gåtan (nedan) har nu fått tusentals på nätet att slita sitt hår!

Ända sedan jag var riktigt ung har jag tyckt ut om att sätta mig med matteproblem, gåtor eller andra typer av hjärngympa. Att klura, knåpa och söka den där efterlängtade lösningen har alltid lockat mig.

Jag minns att en del lektioner med en viss lärare i skolan brukade avslutas med att vi fick sätta oss med olika ordpussel som skulle lösas – och det blev alltid lite tävling inom klassen.

På samma sätt är ju både korsord och sudoku oerhört populärt. Dels är det roligt med sådant här, dels är det bra att hålla igång hjärncellerna i en värld som annars mest styrs av datorer.

Snart behöver väl människan knappt tänka själv – och då tror jag att kluringar av olika slag är ett bra sätt för att hålla igång hjärnkontoret.

10 sekunder på dig

Den här gåtan (nedan) har fått tusentals människor på nätet att slita sitt hår. Det började med att den kom på engelska, men som tur väl är finns det även en svensk ”översättning”.

Nåväl, de flesta lyckas faktiskt inte komma på lösningen inom 10 sekunder. Klarar du det ska du alltså vara stolt! Tydligen är det så att bara 1 av 7 kommer på den korrekta lösningen innan tiden gått ut!

Klarar du det?

Lyckas du hitta misstaget i bilden?

Eller mistaget, som det ju står! Nu har vi nästan bjudit dig på svaret! Det kommer dock i sin helhet under bilden nedan!

Misstaget i bilden här ovanför är givetvis att sista ordet i frågan är felstavat! Alltså ”mistaget” som innehåller ett S för lite. Siffrorna står ju däremot i helt korrekt ordning!

De flesta går faktiskt på det här!

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen om du visste svaret, eller om du vill bjuda dina vänner på en klurig gåta!