Endast 1 av 7 vuxna kan lösa kluriga gåtan: Lyckas du lista ut det korrekta svaret?

Något av det roligaste jag vet är att sätta mig ner en stund med en gåta eller kluring. Det får en att rensa hjärnan under en liten stund – och jag tror att sådana pauser från jobb eller plugg kan vara riktigt välbehövligt.

Numera sköter ju tekniken det mesta tänkandet åt oss och därför gissar jag att vi är i större behov än någonsin tidigare av den här typen av hjärngymnastik. Jag har i alla fall svårt att tro att en liten stunds problemlösande varje dag är något annat än positivt.

Sedan en tid tillbaka har jag lovat mig själv att ta mig an en gåta varje dag. Mest för att få en rutinmässig paus från arbetet och låta hjärnan jobba på ett lite annat sätt en stund. Det tar inte mycket tid, men blir samtidigt en skön omstart.

Det sägs att korsord och annat som bjuder på gnuggning av geniknölarna får oss att må bättre – och jag tror verkligen att det ligger något i det.

Den här gåtan (nedan) fick jag tänka både länge och väl innan jag löste. Det sägs att bara 1 av 7 vuxna klarar av den på första försöket.

Hur man kommit fram till det vet jag faktiskt inte, men det känns helt klart ganska rimligt. Kluringen har nämligen fått tusentals på nätet att slita sitt hår.

Lyckas du komma på det rätta svaret?

”Julia föddes 28 december, men ändå infaller hennes födelsedag alltid under sommaren. Hur är detta möjligt?”

Fundera nu en liten stund – sedan kommer svaret under bilden här nedanför!

Shutterstock

Svaret är: Julia bor på södra halvklotet (där de ju har sommartid när vi i Sverige har vinter)!

Testa nu dina vänner genom att trycka på DELA-knappen här nedanför!