Endast 1 av 7 vuxna löser gåtan direkt: Varför kan ingen hoppa över pennan?

Att ta sig an kluringar är ju alltid kul. Man får testa sin förmåga att tänka utanför den berömda boxen och kan undersöka om man är smartare än sin ibland lite småkaxiga omgivning. Alla vill vi ju känna oss som riktiga genier och kunna skryta om sin supersmarta hjärna.

Den här gåtan (nedan) är riktigt lurig – och jag fick faktiskt tänka efter i flera minuter innan jag lyckades komma på den korrekta lösningen!

Redan under min skoltid började jag tycka det var riktigt roligt att lösa kluringar och gåtor. Det var framför allt min mattelärare Carina på högstadiet som gav oss en del sånt där. Bland annat optiska illusioner som skulle lösas och kluriga däckargåtor.

Det blev en annan typ av tänkande än det man upplevde under de vanliga lektioner och kändes som ett roligt extramoment som verkligen fick en att vakna till. Det blev som en välkommen paus från det ordinarie skolarbetet.

Det här har följt med mig upp i åldrarna. Ibland behöver man ta ett ”break” från vardagen med korsord eller annat som får en att gnugga geniknölarna en stund. Det kan nog vara extra nyttigt i en tid då teknik sköter det allra mesta åt oss.

Frågan är nu om du kan lösa den här gåtan (nedan)!

10 personer blev ombedda att hoppa över en penna som hade placerats på vardagsrumsgolvet, men ingen lyckades. Varför?

Tänk nu efter en stund! Jag vet inte hur man kommit fram till följande, men tydligen är det bara 1 av 7 vuxna som får rätt på första försöket!

Det säger ändå något om att detta inte är helt enkelt. I alla fall inte så lätt som man kanske tror vid första anblick!

Nedan redovisas svaret!

Rätt svar: Pennan ligger precis vid väggen!

Därför går den inte att hoppa över, från ena sidan till den andra. Kolla bilden nedan!

Bjuda nu dina vänner på lite hjärngympa och tryck på dela-knappen! Eller var det så att du hade rätt från början? Då borde du verkligen dela vidare för att visa hur himla smart du är!