Endast 1 av 7 vuxna löser kluriga gåtan: Lyckas du få rätt på första försöket?

Något som alltid har fascinerat och trollbundit människan är kluringar, gåtor och små utmaningar. Det kan handla om allt från optiska illusioner till problemlösningar – och de flesta av oss tycker det är roligt och att utmana oss själva. Kanske för att det kittlar vår tävlingsinstinkt.

Så gott som varje gång jag är hemma hos mina svärföräldrar sitter de med korsord. De säger att det är den perfekta hjärngympan – och att det håller dem fräscha i knoppen. Jättebra, tycker jag. Det gäller att hitta sina egna sätt att gnugga geniknölarna på.

Jag minns i skoltiden när det var matte. Ofta avslutade vi timmarna med att göra en kluring tillsammans. Det var alltid något annat än att räkna vanligt plus och minus. Det blev som en liten höjdpunkt under skoldagen. Eller i alla fall på just den lektionen!

Det handlade oftast om att tänka på ett lite annat sätt, hitta små dolda saker och det gällde verkligen att få igång hjärnan för att kunna lösa dem. Redan då fann jag det här både roligt och väldigt intressant.

1 av 7 klarar det

Att utmana sig själv och att se var ens gränser går har länge varit något som människan tyckt om. Kanske är det tävlingsinstinkt, men ofta involverar ju problemlösning att jämföra sina resultat med andras.

Den här gåtan är ett lysande sätt att testa sig själv på. Jag fick tänka både länge och väl innan jag kom på svaret som tydligen bara 1 av 7 sätter på första försöket. Hur man kommit fram till det vet jag inte, men det känns ändå rimligt. För den är inte enkel!

Nåväl – kan du lista ut svaret på gåtan?

Den har inget lock och ingen botten, men kan ändå hålla kött blod och ben på samma gång. Vad är det?

Ta dig nu en riktig tankeställare! Svaret kommer under bilden på den klurande damen här nedan!

Svaret är: RINGEN!

Alltså en sådan där man har på fingret. Nu trillade poletten ner, va?!

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen för att bjuda dina vänner på hjärngympa i dag!