Endast 20% av svenskarna hittar felet i den här bilden – men lyckas du?

Något som jag inte kan få nog av är roliga kluringar. Lösande av och knåp har följt mig sedan barnsben och jag tror inte att jag kommer lägga ner det där på många år. Dels är det en klockren form av avkoppling, dels är det något roligt som faktiskt är bra för hjärnan.

Jag försöker varje gång mina barn kommer hit på besök att få dem att intressera sig för sådant här. Det kan handla om allt från häftiga illusioner till luriga gåtor eller knepiga matteproblem.

Nu föredrar ju dagens ungdomar att sitta med sina mobiler i högsta hugg, men då och då så lyckas jag faktiskt få dem att engagera sig i en kluring! Det är ju svårt att låta bli när tävlingsinstinkten gör sitt!

I en värld där teknik snart sköter allt för oss tror jag det är nyttigt att man försöker hålla igång geniknölarna med olika former av utmaningar!

Den här luriga bildgåtan hittade jag när surfade runt på nätet tidigare i dag. Den är faktiskt riktigt bra och jag fick fundera en rejäl stund innan jag kom fram till rätt svar. Jag hittade den på sajten didyouknowpage.com och tydligen så är det bara 1 av 5, alltså 20 procent, som får rätt på första försöket!

Något är fel i bilden

Det är en bild på en liten tomt på landsbygden. I bakgrunden finns kullar och en äng medan man vid huset ser bland annat en grind, en stenmur och flera träd. Men något är väldigt fel i bilden – och din uppgift är nu att ta reda på vad!

Så ta dig nu en funderare. Du får börja utan ledtrådar!

Vad är fel i den här bilden?

Kom nu ihåg att bara 1 av 5 får rätt direkt, så det här är faktiskt rätt klurigt.

Om du vill ha en ledtråd så kan jag avslöja att det är värt att ta en titt dels i närheten av skorstenen, dels på ett av de högsta träden.

Om det inte hjälpte så avslöjar vi nu svaret här nedanför!

Rätt svar är alltså att det verkar blåsa kraftigt från två olika håll i bilden. Röken från skorstenen blåser åt höger, medan det högsta trädet tydligt blåser åt vänster! Så kan det ju knappast vara!

En extra kluring

Men vet ni vad? Jag tycker vi kör en extra kluring!

Kan du se vad som är fel i den här bilden från en månlandning?

Lyckades du?

Gör det nu inte för enkelt för dig om du inte hittat svaret. Tänk till en gång extra innan du skrollar ner.

Men här kommer lösningen!

Som bekant finns det bara en måne som vi tydligt kan se. Därför blir det ju fel att man från månen ser en till måne så pass tydligt. Två månar är en för mycket i bilden, helt enkelt!

Klarade du någon av utmaningarna? Tryck då på dela-knappen, så kan du passa på att skicka vidare en rolig utmaning till dina vänner!