Endast begåvade människor kan läsa baklänges: Lyckas du?

Många av oss försöker dagligen bjuda våra hjärnor på någon form av träning eller gympa. Att ta hand om det som man har innanför pannbenet är aldrig en dum idé och att utsättas för en lite annan form av stimulans än det man får på exempelvis jobbet – det skadar aldrig.

Jag försöker ibland sitta med knep och knåp, korsord eller liknande – men att läsa baklänges håller din hjärna aktiv och kan dessutom förbättra dina läskunskaper.

Det är ofta så att begåvade människor tänker extra kreativt – och det finns flera olika tecken som visar på att man har vad som krävs för att bli riktigt framgångsrik här i livet. Några av de färdigheter som då är extra bra att ha är vara snabbtänkt, lösningsorienterad och nyfiken.

Ett suveränt sätt för att träna upp viktiga egenskaper och att bjuda sin hjärna på gymnastik är att läsa – i synnerhet baklänges.

Väldigt bra träning

Att göra det på ett snabbt och effektivt sätt kräver att man som person är väldigt begåvad, för det är nämligen få som kan läsa baklänges i liknande takt som när man tar sig igenom en text på vanligt vis.

Nu tänkte jag dessutom att jag skulle ge er möjligheten att testa det här! Kan du i någorlunda hög takt läsa vad som står i bilden här nedanför!

Ja, det är inte helt enkelt. Jag kunde till slut få fram vad som stod i bilden, men jag ska erkänna att det gick betydligt saktare än när jag läste på vanligt vis.

Det här är dock något som går att träna upp, ska sägas – och det är dessutom väldigt bra träning för vår hjärna!

Nedan avslöjar vi vad det står i bilden – och nu är texten vänd åt rätt håll.

Det var ju dessutom en ganska trevlig text att läsa – eller hur?

Men du ska få ett liknande test till! Kan du se vad som står i bilden nedan!

Klarade du det? Här redovisar vi annars svaret!

Ja, tryck nu på dela-knappen om du klarade av att läsa baklänges! Då kan du bjuda dina vänner på ett roligt test i dag!