Endast de allra smartaste får rätt: Kan du slutföra talföljden?

Nu när sommarvärmen sakta närmar sig så brukar jag gilla att sätta mig med tankenötter, utmaningar, korsord och sådant där på altanen.

Kluringar får verkligen ens hjärna att jobba på helvarv. Jag inbillar mig dessutom att det håller ens sinne fräscht och att sådant blir extra viktigt i en tid där teknik hjälper oss med det allra mesta.

Det kan handla om ganska simpla grejer och behöver inte jämt vara så komplicerat. Det viktiga är att man får låta geniknölarna gnuggas en liten stund – och det skadar givetvis aldrig att få kittla sin inre tävlingsinstinkt.

En av de senaste uppgifterna jag hittade när jag surfade runt på nätet häromdagen är den här (nedan). Jag måste säga att den påminner lite om de kluringar man många gånger kunde ställas inför på mattelektionerna i skolan.

Klarar du det inom 10 sekunder?

Det var dock något som i alla fall jag uppskattade. Att leta mönster och små detaljer i stället för att konstant jobba med plus och minus – det gav viss variation och bidrog med lite extra entusiasm.

Wikimedia Commons

Nu är frågan om du är skicklig nog för att lösa den här kluringen. Den går ut på att man ska förstå sig på en talföljd och på så vis kunna lista ut vilket tal som kommer härnäst.

Det är inte helt enkelt. Jag testade det här på 5 av mina vänner och ingen av dem klarade det inom 10 sekunder. Fick de i stället en minut på sig så verkade det lite lättare, så det handlar nog helt enkelt om att man måste ge sig själv lite tid.

Lyckas du klara utmaningen inom 10 sekunder?

Nyheter365

Kom du fram till vilket tal som ska ersätta frågetecknet?

I så fall har du gjort ett bra jobb!

Nu ska vi se hur du klara dig

Här nedanför redovisar vi svaret!

Nu ska vi se om du lyckades!

Nyheter365

Rätt svar är alltså 720.

För varje tal i den här följden, så ska man multiplicera nästa med en högre siffra.

1 x 2 = 2

2 x 3 = 6

6 x 4 = 24

24 x 5 = 120

120 x 6 = 720

Klarade du det? Tryck då på dela-knappen för att bjuda dina vänner på en kul utmaning!