Endast en bråkdel av svenskarna får rätt: Är du klipsk nog för att klura ut svaret?

Något som man aldrig blir för gammal för är att testa sina begränsningar med olika utmaningar.

Test, quiz, kluringar och logiska problem får en verkligen att gnugga geniknölarna – och det är inte bara roligt, utan även nyttigt. Att hålla igång det där kontoret som man har innanför pannbenet ska givetvis inte underskattas.

Min mor löser alltid korsord en timme om dagen och hon hävdar att det håller henne pigg. Jag tror dessutom att det ligger något i det där. Mår knoppen bra så kommer kroppens välmående på köpet!

Det här med utmaningar har alltid lockat mig. Det behöver nödvändigtvis inte vara fräcka eller komplicerade grejer. En lurig mattegåta eller ett test duger fint – det viktiga är att man får tävla lite mot sig själv eller andra.

Den här luriga bilden (nedan) hittade jag på Facebook-sidan Teknikpalatset tidigare i dag – och den fick mig ett gnugga geniknölarna lite extra. Här gäller det att plocka fram falkblicken och att verkligen fokusera.

Hur många pennor ser du?

Jag kollade upp en hel del liknande utmaningar och även om man får fyra alternativ att välja från så verkar majoriteten få fel på första försöket – i alla fall om man håller sig till max 10 sekunder.

Det är en enkel uppgift på så vis att den inte alls är svår att genomföra, men det är för den sakens skull inte lätt att lista ut rätt svar!

Nu är frågan om du lyckas!

Hur många pennor är det som finns i bilden?

Teknikpalatset

Troligen kan alternativen hjälpa dig, men det är fortfarande du som måste göra grovjobbet om du ska lyckas få fram rätt svar!

Se nu till att du bestämt dig för alternativ A, B, C eller D!

Under bilden kommer vi att redovisa vad som är rätt!

Pixabay

Rätt svar är alternativ C, alltså 10 pennor!

Hade du rätt? Tryck då på DELA för att skicka utmaningen vidare till dina vänner!