Endast en bråkdel hittar alla cirklar som döljer sig i bilden – är du listig nog?

Vi är många som tycker om att utmana oss själva och att ställas inför uppgifter som verkligen låter en testa sina olika förmågor. Självfallet blir det än mer spännande när man sedan kan jämföra sig med bekanta.

Eventuellt är det om människans inre tävlingsinstinkt som gör att synvillor och optiska illusioner länge har fascinerat oss.

Under senaste tiden har den här typen av ”kluringar” dessutom fått något av en renässans – och dykt upp lite varstans på nätet.

I och med att knep och knåp är en rolig och välbehövlig träning för hjärnan, så är det här givetvis bara något positivt!

Den här luriga utmaningen (nedan) bjuder verkligen på träning för det så viktiga samarbetet mellan ens ögon och hjärna. Det handlar mer specifikt om att hitta cirklar – hela 16 stycken – i en unik bild. För de flesta är det riktigt, riktigt svårt. I alla fall till en början.

Ser du cirklarna?

Nicholas Johnson, som är en australisk underhållare och författare, erkände exempelvis på sin Facebook-sida att det tog honom hela 30 minuter att lista ut den här kluringen – och när jag kollat runt på nätet så framkommer det på flera sajter att omkring 1 av 10 lyckas lösa uppgiften direkt.

Pexels

En del behöver, så klart, mer tid än andra – men det är bara naturligt. Nu är det dock din uppgift att leta upp de 16 cirklarna som döljer sig i bilden.

Lyckas du?

Om du har svårt för att hitta de 16 cirklarna – fokusera då på de vertikala linjerna mellan rektanglarna. Ser du nu hur de vertikala linjerna varierar i höjd?

Nu kommer du nog snart kunna hitta massvis av cirklar!

Hitta du några cirklar? Bra jobbat! Tryck i så fall på dela-knappen för att bjuda dina vänner på en kul utmaning!