Endast en bråkdel hittar felet i bilden: Lyckas du?

Om det är något jag aldrig riktigt får nog av, så är det roliga utmaningar.

Knep och knåp har följt med mig sedan unga år – och jag tror inte att jag kommer lägga ner det där förrän jag är riktigt gammal. Det är verkligen en lagom form av avkoppling som ju dessutom är bra för hjärnans motion.

Varenda gång mina barn kommer besök så försöker jag utmana dem med test och kluringar. De är mer fästa vid sina mobiler, men då och då lyckas jag väcka deras tävlingsinstinkt och då brukar det kunna bli riktigt intressant.

Wikimedia Commons

När man kollar runt bland utmaningar och tester på nätet så är sannolikheten ganska stor att man stöter på bildgåtor. En del är faktiskt riktigt bra och verkligen tvingar en att gnugga geniknölarna en stund.

En vacker tomt på landsbygden

Därför tänkte jag bjuda på två sådana här kluringar i dag!

De har florerat en tid på nätet och tydligen är det endast runt 20 procent som får rätt svar på en gång. Det är alltså ganska knepigt – precis som det ska vara. Jag kollade med 5 av mina vänner och endast en var vass nog att hitta lösningen på en gång, så det kan ju mycket väl stämma.

Den första bilden är av en liten tomt på landsbygden. I bakgrunden syns kullar och en äng medan man vid huset bland annat ser en grind, en stenmur, flera träd och en gräsmatta.

Något är dock väldigt fel i bilden. Din uppgift är nu att leta upp vad det är!

Du får börja utan ledtrådar!

Reddit

Det är som sagt långt ifrån alla som får rätt svar direkt, så det är ganska svårt. Om du vill ha en ledtråd så kan tipsa om att dels ta en titt i närheten av skorstenen, dels på ett av de högre träden.

Om du ännu inte vet svaret, så ta en sista koll!

Sedan avslöjar vi svaret är nedanför!

Reddit

Rätt svar är alltså att det verkar blåsa kraftigt från två olika håll. Röken från skorstenen blåser åt höger medan det högsta trädet tydligt blåser åt vänster.

Så kan det ju inte vara!

Vad är fel i bilden från månen?

Nu tar vi oss an nästa kluring! Jag skulle säga att den håller ungefär samma svårighetsgrad.

Vad i fel i den här bilden från en månlandning?

Klarade du att hitta felet?

Reddit

Jag kan ge dig en ledtråd att det är ett av de större föremålen i bilden som du ska fokusera på – då kommer du tids nog att inse vad som är knasigt.

Gör det nu inte för lätt för dig, tänk efter en liten stund om du behöver det, men nu kommer svaret!

Reddit

Som väl de flesta vet, så finns det bara en måne som vi tydligt kan se. Därför blir det ju fel att man från månen ser en till måne så pass tydligt. Två stycken är en för mycket, helt enkelt.

Klarade du någon av de här kluringarna? Tryck då på dela-knappen, så skickar du en rolig utmaning vidare till dina vänner!