Endast ett fåtal svenskar hittar alla personerna i den här bilden – men lyckas du?

Fenomen som synvillor, eller optiska illusioner som de också heter, har nog alltid fascinerat oss människor ända sedan vi klev upp på land.

Ända sedan urminnes tider och fram till i dag har man lyckats framställa olika skapelser som verkligen testar ögat – och det är alltid spännande att se om man lyckas klura ut vad det är som försiggår.

Att testa sig själv på diverse sätt är bra för vår inre tävlingsinstinkt och ger dessutom en ofta välbehövlig paus i den stressiga vardagen. Ny form av stimulans är dessutom alltid nödvändig och nyttig.

Genom åren har vi nåtts av massa spännande och skoj exempel på hur man med olika test kan utmana hjärnan och sitt logiska tänkande.

Häftig, optisk illusion

Det kan handla om allt från kluriga mattetal till att förstå sig på en synvilla eller att lista ut svaret på en knepig gåta.

Tidigare i veckan stötte jag dock på en optisk illusion som är något av det häftigaste jag upplevt i den här kategorin. Jag måste säga att den är på lagom nivå – inte helt obegriplig, men inte heller för enkel att ta till sig.

Därför tänkte jag att även du ska få testa att ta dig an den!

Ser du alla människor?

Det handlar om att hitta 3 människor i en specifik bild – och en av dem är en bebis.

Klarar du det? Här är bilden.

Troligen har du i alla fall noterat de två vuxna personerna som står intill varandra vid vattnet ner till höger.

Då är du i alla fall en bra bit på vägen, men du har dock det svåraste kvar. Nämligen att hitta den tredje personen – bebisen!

Ta nu en extra titt, tänk efter och fokusera! Kan du hitta den?

Behöver du lite hjälp, så kan jag tipsa om att studera grenarna i bildens överkant.

Här är facit

Nu kanske du så sakteliga börjar förstå att det inte är en livs levande bebis du ska hitta – utan snarare konturerna av en liten parvel.

Gör det nu inte för enkelt för dig genom att bara kolla i facit, men nedan kommer svaret.

Jag måste medge att det inte är enkelt att hitta ”bebisen”…

Där har du den – bebisen, bildens tredje människa!

Jag visade den för några kollegor och det var ingen som hittade bebisen innan jag gav väldigt, väldigt tydliga ledtrådar.

Hittade du i alla fall 2 personer i bilden?

Tryck då på DELA-knappen, så utmanar du dina vänner!