Enkla testet avslöjar nått viktigt om din personlighet: Vad ser du först i bilden?

Personlighetstester kan vara roliga och ibland ganska mitt i prick – men det är viktigt att man också kan ta dem med en nypa salt eftersom att det sällan finns någon exakt vetenskap bakom dem.

Det finns flera olika typer av personlighetstester och vissa, som de här nedanför, går ut på att titta på bilder.

Bilderna kallas för optiska illusioner och är skapta för att förvirra hjärnan litegrann. Vår hjärna tar in otroligt mycket information när vi tittar på en bild, i ett försök att tolka bilden.

Om en bild då innehåller fler än ett motiv så prioriterar ens hjärna vilket motiv som ska utläsas först.

Det här personlighetstestet går alltså ut på att det motiv du ser först säger något om din personlighet – men kom ihåg att ta det hela med en nypa salt!

Här kommer den första bilden – vad ser du allra först när du tittar på den? Under bilden kommer svaren som berättar något om din personlighet beroende på vad du ser först.

Så är din personlighet

Om det första du ser när du tittar på bilden är en alligator så tänker du ofta i större banor och ser helheter hellre än detaljer. Du har svårt att uppskatta små saker och är väldigt praktiskt lagd som inte gärna tar risker.

Ser du istället båten med två passagerare i först så har du ett sinne för detaljer. Dina vänner anser dig vara kreativ, unik och kanske lite konstig. Du grottar gärna ned dig i vissa saker utan att tycka att du själv lägger ned mycket tid på just den saken.

Vad ser du först?

Här kommer ytterligare en bild, vad är det första du uppfattar? Svaren om din personlighet redovisar vi nedanför bilden.

Det säger bilden om din personlighet

Om det första du ser är tre vita pelare så tyder det på att du sätter bekvämlighet och trygghet i första rummet. Du har ibland lite svårt att ta dig ur din ”comfort zone” och prova nya saker, vilket är synd då du egentligen vill utforska väldigt mycket.

Men om du ser två personer i svart först så är du väldigt livfull, nyfiken och inte alls främmande för att lämna det du för närvarande håller på med och prova något helt nytt. Du ogillar att ha långtråkigt och försöker ta tillvara på varje vaken stund.

För mig stämde det in väldigt bra – men om det inte hade gjort det så hade jag inte funderat allt för mycket på det, detta är ju mest en kul grej.

Tryck nu på dela-knappen och låt dina vänner testa sin personlighet!