Få vuxna klarar den här skoluppgiften – men är du smart nog för att klura ut svaret?

Är det något man aldrig blir för gammal för så är det lite hederlig hjärnympa. Att få ta sig an en tankenöt med jämna mellanrum är lika viktigt som att hålla igång övriga kroppen. Man blir friskare av det helt enkelt.

I skolan höll man ju på med problemlösning dagarna i ända, men så här i vuxen ålder blir det inte så mycket av den varan. Test, quiz, kluringar och logiska problem får en verkligen att gnugga geniknölarna.

Att ägna några minuter om dagen åt problemlösning gör också att man känner sig lite klarare i tanken efteråt. Dessutom får man ju plocka fram sin inre tävlingsmänniska, vilket ju alltid är lika roligt!

Den här luriga bilden (nedan) hittade jag på Facebook-sidan Teknikpalatset tidigare i dag – och den fick mig ett gnugga geniknölarna lite extra. Här gäller det att plocka fram falkblicken och att verkligen fokusera.

Hur många pennor är det?

Jag kollade upp en hel del liknande utmaningar och även om man får fyra alternativ att välja från så verkar majoriteten få fel på första försöket – i alla fall om man håller sig till max 10 sekunder.

Det är en enkel uppgift på så vis att den inte alls är svår att genomföra, men det är för den sakens skull inte lätt att lista ut rätt svar!

Nu är frågan om du lyckas!

Hur många pennor är det som finns i bilden?

Bildkälla: Teknikpalatset

Troligen kan alternativen hjälpa dig, men det är fortfarande du som måste göra grovjobbet om du ska lyckas få fram rätt svar!

Se nu till att du bestämt dig för alternativ A, B, C eller D!

Här nedanför kommer rätt svar.

Så många pennor finns det

Under den här bilden kommer vi att redovisa det rätta svaret – håll i dig nu!

Bildkälla: Pixabay

Rätt svar är alternativ C, alltså 10 pennor!

Hade du rätt? Tryck då på DELA för att skicka utmaningen vidare till dina vänner!