Gåtan gör många helt förvirrade: Hur kommer det sig att Annas söner inte är tvillingar?

Sedan urminnes tider har människor utmanat varandra på gåtor av olika svårighetsgrad – och det är fortfarande lika roligt nu som när man var en liten knodd.

Det är lite oklart varför, men de flesta man ställer en gåta till blir lite taggade och låter hjärnan gå på högvarv för att få till rätt svar. Kanske är det så att just gåtor triggar vår inre tävlingsinstinkt.

Det är dessutom bra för hjärnan att få klura på en gåta då och då, det hjälper hjärnkontoret att hålla sig skärpt!

Idag är gåtor något man kanske mest förknippar med Fångarna på Fortet, men om man tittar runt lite på nätet så finner man snart att där finns mängder av roliga – och svåra – gåtor.

Gäller att verkligen fokusera

När det kommer till gåtor så är det sällan det självklara svaret som är det rätta svaret, utan man måste försöka tänka lite utanför den berömda boxen för att klara gåtan.

Nu ska vi se hur bra du är på att lösa gåtor – här nedanför finns en gåta som fått många att slita sitt hår i förtvivlan.

Hur är de inte tvillingar?

Den här gåtan är ett lysande sätt att testa sig själv på. Jag fick tänka både länge och väl innan jag kom på svaret som väldigt få sätter på första försöket.

Nåväl – här kommer gåtan. Kan du lista ut svaret?

Bildkälla: Newsner/Humorbibeln

Anna fick 2 söner. De föddes samma timme på samma dag under samma år. De är dock inte tvillingar. Hur är detta möjligt?

Ta dig nu en riktig tankeställare! Svaret kommer under bilden på den funderande kvinnan här nedan!

Bildkälla: Pexels

Korrekt svar: De 2 pojkarna utgör två tredjedelar av en trillingkonstellation där det tredje barnet är en flicka! De alla är alltså trillingar!

Testa nu att utmana dina vänner genom att trycka på DELA-knappen här nedanför och se vem som är smartast i din bekantskapskrets!