Gåtan som avslöjar om du är ett geni: Lyckas du lista ut alla 3 lösningarna?

Något av det roligaste jag vet är att sitta med riktiga kluringar och att lösa matteproblem. Det kan ge en välbehövliga pauser i vardagsstressen och bjuda på viktig hjärngympa. Det blir ofta ett lite annat sätt att tänka på än vad man annars gör i skolan eller på arbetsplatsen.

Den här gåtan (nedan) fick jag sitta med en bra stund innan jag kunde lösa, men jag tycker verkligen att den är på en perfekt svårighetsnivå.

Nästan varje gång jag kommer hem till farmor och farfar så sitter de nedsjunkna i soffan med varsitt korsord. De säger att den typen av hjärngympa håller dem pigga. Det är dessutom en jäkla fart i dem när de väl är uppe på benen, så det ligger säkert något i det.

Men det är inte bara åldringar som behöver gnugga geniknölarna emellanåt. I dagens värld sköter ju tekniken det mesta av oss, så det är inte osannolikt att vi är i större behov av att få tänka själva än någonsin tidigare.

Den här gåtan hittade jag på nätet tidigare i dag – och jag tycker att den gav mig en välbehövlig paus under arbetsdagen. Lagom svår och ganska rolig!

Pappans och sonens ålder tillsammans är 66 år. Pappans ålder är densamma som sonens fast med omvända siffror. Hur gamla är de?

Med att åldern är densamma fast med omvända siffror menas det alltså att om sonen är 14, så är pappan 41. I det fallet hade ju dock deras ålder tillsammans bara blivit 55.

För gåtan finns det hela 3 korrekta svar, ska sägas – men tydligen är det bara 1 på 10 som lyckas lista ut alla lösningarna. Klarar du det? Tänk nu efter en liten stund, för nedanför här kommer de korrekta svaren.

Lösningarna är:

Pappan är 51 och sonen är 15

Pappan är 42 och sonen är 24

Pappan är 60 och sonen är 6

Vill du göra en god gärning i dag? Tryck då på dela-knappen här nedan för att bjuda dina vänner på lite hjärngympa!