Här är bilden som splittrar Sverige – vilket djur ser du i bilden?

Jag har alltid tyckt om att sätta mig med riktiga kluringar. Ända sedan jag var liten och läste dem i olika serietidningar till i dag då de erbjuder en lysande aktivitet för att hålla igång sin hjärna.

Det skadar ju verkligen inte i en värld som till stora delar numera är datorstyrd.

Att tvinga sig själv att tänka efter på ett lite annorlunda sätt än vi är vana vid tror jag stimulerar ens tankebanor på ett bra sätt – och varje gång jag suttit ner med en kluring en stund så känner jag mig riktigt pigg och fräsch i sinnet.

Det är dessutom alltid roligt att utmana sig själv och att se var ens gränser går!

Den här synvillan trillade jag över på nätet tidigare i dag. Det är en sådan där bild som verkligen kan få det att snurra i skallen. Vad är det egentligen som man ser? Det blir extra svårgreppat när man får höra att det inte finns något rätt eller fel, för många gångar bildar man ju sig en egen uppfattning.

Jag är i alla fall sådan att jag gärna håller fast vid det jag tror på. Ska jag ändra mig måste jag känna mig helt övertygad. De flesta jag umgås med är likadana, men när vi kikade på den här kluringen tillsammans så var det helt skilda åsikter.

Vilket djur ser du?

Figuren ser dessutom ut att vara tecknad för hand, vilket gör det hela otroligt fascinerande. Det är kanske därför den spridits som en löpeld på nätet – och tusentals människor är nu oense om vilket djur det är som är tydligast.

Är det en kanin eller en anka som man ser?

Jag tror att de allra flesta av er kan urskilja i alla fall antingen ankan eller kaninen, men många lyckas se båda – och det hela är otroligt fascinerande!

De två utstickande ”sakerna” till vänster är en viktig detalj. Det är kaninens öron, men ankans näbb. Riktigt imponerande hur man kan få båda djuren att se så naturliga ut.

Frågan är vad det är du ser – kaninen eller ankan? Kommentera nedan!

Dela dessutom gärna vidare artikeln till dina vänner för att se om ni är överens!