Ritningen får tusentals på nätet att slita sitt hår – hur många trianglar hittar du i bilden?

Jag har alltid, ända sedan jag var liten, tyckt att det varit spännande att utmana sig själv med rebusar, problem, gåtor och annat.

Exempelvis illusioner och synvillor har sedan länge fascinerat människan.

Den här ritningen (nedan) får nu tusentals att klia sig i huvudet!

Jag minns från skoltiden när det var mattelektion. Många gånger avslutade vi timmarna med att göra en kluring tillsammans. Det var alltid något annat än att räkna addition och subtraktion.

Det handlade ofta om att tänka på ett annat sätt, hitta dolda små saker och det gällde verkligen att få igång hjärnan för att lösa dem.

Att utmana sig själv och att se var ens gränser går har länge varit något som människan tyckt om. Kanske är det tävlingsinstinkt, men ofta involverar ju problemlösning att jämföra sitt resultat med andra.

Hur många trianglar?

Den här målningen, eller ritningen, som du ser nedan skapades för många år sedan. För en tid sedan började den florera igen på nätet – och fick tusentals att bli som galna när de skulle besvara frågan hur många trianglar man ser i bilden.

Det gäller verkligen att hitta ett bra sätt för hjärnan och ögonen att jobba ihop. Det gäller dessutom att att vara lite kreativ och inte bara fokusera på det allra mest uppenbara.

Svaren ska tydligen, i stora delar, variera från 3 till en bit över 40 – men inget av de talen är speciellt nära det korrekta svaret. Det ska vara oerhört få som lyckas sätta den rätta lösningen på första försöket, men se vad du får det till! Hur många trianglar ser du i bilden?

Okej, då ska vi se! Se till nu att du tänkt efter riktigt noga! Många missar viktiga detaljen att flera rutor kan läggas ihop för att tillsammans skapa en triangel.

Nedan kommer vi att redovisa den korrekta lösningen – och efter det är det liksom försent att ändra sig!

Så rätt svar är alltså 24!

Jag ska erkänna att mitt första svar var 12, så jag lyckades alltså hitta hälften. Nu i efterhand kan jag konstatera att det här också handlar en hel del om tålamod.

Man måste verkligen ge sig själv tid att hitta de olika lösningarna och att klura på vilka vinklar som kan skapa en eller flera trianglar.

Gör nu dina vänner en tjänst, bjud dem på lite hjärngympa och tryck på dela-knappen!