Hur skakar du hand? Svaret kan säga något intressant om din personlighet

Kommunikation människor emellan är inte bara det vi säger rakt ut. Vi kommunicerar även via vårt kroppsspråk. Små och stora gester som ibland är omedvetna säger något om vi är nervösa, glada, ledsna eller kanske arga.

Något som verkligen kan avslöja något om hur man är som person är ens handslag.

Så ta nu och tänk efter – hur skakar du hand?

Det pratas ofta om hur viktigt det är att göra ett gott första intryck på andra personer, då det första intrycket är det som kommer att färga av sig under resten av relationen.

Här är fem av de vanligaste sätten att skaka hand på – och vad de säger om din personlighet.

1. Dominant handslag

En person som skakar hand med tummen högst upp har ett dominant handslag. Den här personen försöker göra ett starkt första intryck och används ofta av affärsmän som strävar efter makt.

2. Passivt handslag

Att låta den man hälsar på ha sin tumme högst upp är ett tecken på passivitet. Personer som hälsar så här ger gärna bort initiativet och har sällan chefsroller.

3. Dubbelhandat handslag

Om man använder båda händerna för att hälsa så visar man tecken på att vara en förstående person som kan leda, spela andrafiol eller dela ansvar. En lagspelare helt enkelt. Det är ett handslag som inger respekt på alla plan.

4. Blöta fisken

Det här handslaget innebär att man sträcker fram handen utan minsta tillstymmelse till ansträngning. Den som sträcker fram en slapp hand visar på likgiltighet inför den man hälsar på och kan absolut tolkas som svaghet och ointresse.

5. En klase morötter

Det här är en avlägsen släkting till Blöta fisken. Om Blöta fisken indikerar likgiltighet så innebär morotshälsningen att man döljer något. Man vill inte ge bort något av sig själv genom hälsningen och personen kan uppfattas som ganska kall.

Stämde detta in bra på dig? Tryck på DELA-knappen och se hur det stämmer in på dina vänner!